De cd ‘Blues As Blues Can Get’ waarmee bluesgitarist Ted Oberg in 2009 een spraakmakende comeback maakte met de naar hem vernoemde band OBERG, wordt nog dit jaar opnieuw uitgebracht. Ditmaal in een speciale uitvoering met als nieuwe titel ‘More Blues As Blues Can Get’. Op de cd staan om te beginnen nieuwe, meer gitaar georiënteerde uitvoeringen van het oorspronkelijke titelnummer ‘Blues As Blues Can Get’ en ‘What You Got’. Bovendien bevat het album als bonustracks nieuwe versies van de Livin’ Blues klassieker ‘Wang Dang Doodle’ en het in 1976 door deze band opgenomen nummer ‘Pick Up On My Mojo’. Ted Oberg was, zoals bekend mag worden geacht, de oprichter en met zijn herkenbare gitaarspel dé smaakmaker van de legendarische Haagse formatie Livin’ Blues.

Meer bluesrock

De sound van OBERG is in vergelijking tot Livin’ Blues meer bluesrock gericht en nadrukkelijk gebaseerd op het zogeheten ‘twin guitar’ concept waarmee bands als The Allman Brothers en Thin Lizzy geschiedenis schreven. Dit naar Nederlandse begrippen unieke gitaartandem vormt Ted Oberg in zijn huidige band met Mick Hup, die daarnaast ook nog met zijn trio Black Top flink aan de weg timmert. Een tweede sterke troef van OBERG is de inmiddels alom geprezen zangeres Liane Hoogeveen. De charismatische blondine mag zich met haar met blues doordrenkte rockstem tot een van de grote vocale talenten van ons land rekenen. De geroutineerde en uiterst strakke ritmesectie van OBERG wordt gevormd door bassist Nico Heilijgers en drummer Paul Damen.

2009-08-22_2011

Laatste optreden in 2010

Het laatste concert van OBERG in dit kalenderjaar vindt zaterdag 11 december a.s. plaats in de podiumzaal van Brennels Buiten te Kraggenburg (Noordoostpolder). De band speelt hier zonder support en daarom twee sets. De zaal gaat open om 20.30 uur. Het optreden van OBERG begint om 21.30 uur. Een toegangskaart kost 10 euro en is te reserveren op de website www.brennels.nl of telefonisch via 0527 203043.

Meer informatie over de cd ‘More Blues As Blues Can Get’ is te verkrijgen via Principle Agency, het management van OBERG. De contactgegevens zijn op de website www.obergblues.nl te raadplegen.


Ook op Blues Magazine ...