normaal

De van origine Achterhoekse grondlegger van de Nederlandse dialectmuziek, Normaal, komt na 34 jaar met een blues plaat: “De Blues Elpee”. Gezien de titel verwacht men hier een genreplaat (wat het in feite ook is), maar het gaat hier om blues in de breedste zin van het woord. Zo staan er ook nummers op de plaat met soul, country en R&B invloeden, die best als blues geïnterpreteerd kunnen worden.

De plaat is geheel analoog opgenomen met een 24 sporen bandrecorder die begin jaren tachtig nog het pronkstuk zou zijn geweest in elke opnamestudio. Normaal is er dan ook trots op dat ze er één in bezit hebben waarmee deze plaat is opgenomen.

De plaat wordt zowel op vinyl als op cd uitgebracht, waarbij de cd 4 tracks bevat die niet op de LP staan, en de LP 2 tracks bevat die niet op de cd staan.

Tijdens de laatste theatertour van Normaal is het gros van deze nummers al ten gehore gebracht. Duidelijk is in ieder geval dat de creativiteit en diversiteit binnen de “boeren rock band” nog niet is uitgeput.

Op 5 juni 2009 zal de plaat gepresenteerd worden in Espelo tijdens een veldtocht optreden van de Achterhoekse band. Hoogstwaarschijnlijk zal vanaf 12 juni de cd verkrijgbaar zijn in de winkels en de plaat uitsluitend via www.normaal.nl of via de merchandise verkoop tijdens de live optredens.

Website Normaal : www.normaal.nl


Ook op Blues Magazine ...