Zoals waarschijnlijk bij u bekend is, NixenMeeR (vroeger de Nix BBBluesclub) is opgehouden te bestaan sinds 1 juni jl.Een groot gemis voor minimaal Enschede als muziekstad. Blij en trots kunnen wij (Henk en Hetty van het Mystiektheater aan de Raiffeisenstraat en Chris en Ine van NixenMeeR) aankondigen dat we tot een mooi plan voor samenwerking zijn gekomen. Dat betekent dat de live muziek van NixenMeeR in het Mystiektheater georganiseerd kan gaan worden.

We hebben een grote opening op 24 augustus as. Deze avond halen we alles uit de kast om er een fantastische avond van te maken. Er zullen meerdere acts zijn, die de veelzijdigheid van de nieuwe samenwerking zullen onderbouwen. We willen heel graag wat extra aandacht voor deze happening in de vorm van een artikel op websites, en in de krant, huis aan huis- bladen, wijkkrant, RTV Oost, etc. Het is tenslotte voor minimaal de stad Enschede erg belangrijk dat dit blijft bestaan. Laagdrempelig en in eigen beheer, zonder subsidies, dat is bijzonder! En van groot belang in een stad waar gestudeerd wordt op Artez, popacademie en Conservatorium.

Het programma:
Rodeo
Dit duo bestaat uit Lars Bekkenkamp uit Losser en Jesse Smit uit Enschede, twee Twentse jongens die doen wat ze het allermooist vinden: muziek maken. Hun muziekstijl wordt beinvloedt door country, blues, rock en americana. Ze laten zich ook inspireren door artiesten als The Eagles, Kevin Welch, Status Quo, Brad Paisley, Laurence Jones en nog veel meer.

The Ugly Twins – Foto: Nineke Loedeman

The Ugly Twins
Erik ten Thij en Herbert Schluter doen wat ze leuk vinden en halen hun voldoening uit het maken van muziek. De naam is eigenlijk een grapje, ze zijn namelijk helemaal geen tweeling. Of de term “Ugly” op hen van toepassing is laten we aan de toeschouwer over. Het repertoire giert echt alle kanten op. The Ugly Twins is een akoestisch duo met een gevarieerd repertoire van blues, rock, Nederlandstalig en alles wat daar tussenin zit.

Living Room Heroes – Foto: Willem Melsen

Living Room Heroes
De New Roots, Southern soul rock met New Orleans invloeden van Living Room Heroes heeft veel raakvlakken met artiesten als The Woodbrothers, The Black crowes, Tedeschi Trucks band en Dr John. Van klein en zoet naar opzwepend en energiek. Van rauw en vuil tot melodieus en virtuoos. Echt en intensief. Het Nijmeegse viertal bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Björn van den Boom en Matthieu Cleijne debuteerde in 2016 met ‘Days well Spent’.

Josh Hoyer and Soul Colossal (USA)
De tijd is weer rijp voor soulmuziek. Ouderwetse soulmuziek, met veel swing en veel emotie. En dan komt een band als Josh Hoyer & Soul Colossal als geroepen. Deze band uit Lincoln, Nebraska, haalt de invloeden uit het rijke soul verleden met muziek die terug doet denken aan labels als Stax, Motown en Hi.
Zanger en toetsenist Josh Hoyer heeft een stem die ergens tussen Otis Redding, Solomon Burke en Percy Sledge in zit. Hij wordt bijgestaan door Mike Dee op saxofoon, James Fleege op basgitaar, Benjamin Kushner op gitaar en Larell Ware op drums. En deze band is een eenheid, colossal zeg maar. Niet een zanger met begeleidingsband maar een geolied groovend soulcollectief. Hun muziek komt live uitstekend uit de verf.

Waar mag je zijn?
Vrijdag 24 augustus
Raiffeisenstraat 25a, 7514 AM Enschede, Holland
Zaal open 19.30 uur Aanvang 20.00 uur Entree € 10,-