11-LURRIE-BELL

Zondagmiddag 1 november
Lurrie Bell & Band featuring Copenhagen Slim (USA/DK) met voorprogramma The Ozdemirs (D)
Bell werd in 1958 als zoon van mondharmonicavirtuoos Carey Bell geboren in Chicago. Lurrie trad al op jeugdige leeftijd in de voetsporen van zijn vader en debuteerde op 16-jarige leeftijd in de band van blues icoon Willie Dixon en werd onmiddellijk herkend als jeugdig genie als gitarist, maar ook als zanger. Daarna volgde een periode van verwarring die bijna 20 jaar duurde en waarin hij een zwervend bestaan leidde. Informele optredens vonden in die tijd vooral plaats als straatmuzikant op de fameuze Maxwell Street Market in Chicago. Hij hervond zich in de jaren 90 van de vorige eeuw en bouwde een oeuvre op, dat is terug te vinden op zo’n 70 plaatopnamen met verschillende grootheden als vader Carey Bell, Koko Taylor, Son Seals, Eddy Clearwater en Eddy Shaw. Vanaf 2000 begon hij te bouwen aan een loopbaan onder eigen naam met zijn eigen band en is beter dan ooit tevoren.
Voor dit optreden laat hij zich vergezellen door de Deense harmonicaspeler Copenhagen Slim en band.

Bassist Erkan Özdemir (o.a. Memo Gonzales Band) heeft in zijn zoons Kenan op gitaar en Levan achter de drumkit goede metgezellen gevonden om uiting te geven aan de van jongs af aan in grote hoeveelheden ingenomen bluesvitaminen. Vuur en vlam uit Duitsland!

Zaal open: 15.00 uur Aanvang 15.30 uur Entree € 15,-

———————————————————————————————————————————————————–

11-Grainne-Duffy

Zondagmiddag 8 november
Grainne Duffy Band (IRL)
Ze klinkt als een kruising tussen Bonnie Tyler en Bonnie Raitt, de schurende stem van de Ierse blueszangeres (en gitariste) Grainne Duffy maar toch heeft ze een geheel eigen geluid. Reeds op jonge leeftijd ontwikkelde ze haar eigen muzikale smaak. Het begon toen ze het subtiele spel hoorde van Peter Green in nummers als ‘Need Your Love So Bad’ en ‘Albatross’, waarna ze vervolgens luisterde naar de muziek van B.B. King, Stevie Ray Vaughan en natuurlijk de Ierse bluesrocker Rory Gallagher. Deze fascinatie leidde er toe dat ze gitaar leerde spelen en vervolgens haar eigen muzikale reis begon.
In maart 2007 verscheen haar debuut album ‘Out of the Dark” en met het in 2013 verschenen album ‘Test of Time’ stond ze op talloze festivals door heel Europa. Vorig jaar stond Grainne Duffy oa drie dagen geboekt op het fameuze Glastonbury festival in Engeland en tourde ze met The Yardbirds en Robben Ford. Haar muziek is te omschrijven als een combinatie van blues, soul en rock met enige Keltische invloeden.

Zaal open: 15.00 uur Aanvang 15.30 uur Entree € 13,-

———————————————————————————————————————————————————–

11-MIke-Zito

Donderdag 12 november
Mike Zito Band (USA)
The man is back…….het gaat momenteel goed met Mike Zito en dat is toch wel eens anders geweest. De tijd van vluchten voor anderen, maar vooral zichzelf, zijn periode van drugsverslavingen heeft hij gelukkig achter zich gelaten. Vanaf het moment dat hij de beslissing nam om naar Texas te vertrekken ging het bergopwaarts en momenteel lijkt er weinig mis te kunnen gaan voor hem. Mike Zito is een begenadigd zanger, gitarist en songwriter, die al vier CD’s in eigen beheer had uitgebracht, tot hij in 2008 bij Eclecto Groove Records belandde, waarmee zijn doorbraak kwam. In 2011 raakte hij betrokken bij de oprichting van de Royal Southern Brotherhood, een succesvol project met onder andere Devon Allman en Cyril Neville.

Mike wordt tijdens dit concert begeleid door The Wheel, een band waarover hijzelf zegt: “The Wheel is a special band. These musicians were handpicked over the years. These are some of my favorite musicians on planet earth. My dream band”. Met zijn rauwe doorleefde stem die doet denken aan Bob Seger en Frankie Miller en spetterend gitaarwerk brengt hij de perfecte mix van americana, roots rock en blues.

Zaal open: 20.00 uur Aanvang 20.45 uur Entree € 15,-

———————————————————————————————————————————————————–

11-Bluesbones

Zaterdag 21 november
The Bluesbones (B)
Passie, gevoel en een enorme ‘liefde’ voor The Blues. Zomaar een paar kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. Dat hun muziek aanslaat bij een groot publiek, zal geen vraagtekens oproepen. Met een uitgekiende mix van vooral eigen nummers en de betere covers weten ze een vonk over te brengen. The BluesBones blijven het goed doen en zijn zeker één van de toon aangevende blues bands van België en van Nederland.

Zaal open: 20.00 uur Aanvang 20.45 uur Entree € 10,-

———————————————————————————————————————————————————–

10665174_1044324072268502_7383605653882680326_n

Zondagmiddag 22 november
JamSesjuN
Onder begeleiding van ceremoniemeester Erik …
….een speciale jamsesjun, een feestje, een lichtpuntje, hernieuwde kennismakingen en vriendschapbevestigingen, nieuwe kansen…..ohhhh, gaat me leuk worden !!
Onze jamsesjuns zijn heeeeel vrij van opzet en kennen geen richting.
M.a.w. jullie als muzikant geven zelf invulling aan het geheel maar ook wat voor muziek er gemaakt gaat worden……….nauwelijks regeltjes dus en bijna alles mag.

Zaal open 15.00 uur Aanvang 15.30 uur Entree GRATIS

———————————————————————————————————————————————————–

11-The-Rosenbergs-Press

Zondagmiddag 29 november
The Rosenbergs (NL)
Johnny Rosenberg, Mozes Rosenberg en Sani van Mullem vormen de meest talentvolle jonge generatie Rosenbergs. The Rosenbergs zijn vanuit verscheidene achtergronden bijeengekomen en brengen moderne jazz en natuurlijk ook standards uit het repertoire van Django Reinhardt. Nieuw en fris is de vocale bijdrage van de begaafd jazz-zanger Johnny Rosenberg als hij zingt uit het Great American Songbook. De virtuoos spelende solist van het trio, Mozes, komt uit de gerenommeerde Rosenberg familie. Als kleine jongetje ontmoette hij Paco de Lucia en kreeg een masterclass van Joe Zawinul. Als gastmuzikant is hij veel gevraagd. Mozes speelde met het Rosenberg Trio o.a. de Family Tour. Hij neemt nog regelmatig de solopartijen van zijn broer Stochelo over. Johnny Rosenberg is ritmegitarist en zanger. Ook hij begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en heeft furore gemaakt met Jimmy Rosenberg in de Gipsy Kids en Sinti. Zij stonden o.a. in het voorprogramma van James Brown. De ritmesectie wordt gecompleteerd met de bassist Sani van Mullem. Theaterbekendheid kreeg hij met de Gipsy Boys en pianist Jan Vayne. Zijn baspartijen zijn fenomenaal.

Zaal open: 15.00 uur Aanvang 15.30 uur Entree € 15,-

NiXenMeeR
Everhardt vd Marckstraat 2
7521 VN Enschede
Holland

info@nixenmeer.nl
www.nixenmeer.nl


Ook op Blues Magazine ...