NiX BBBlues Club, Enschede – Programma Oktober 2010

Zondagmiddag 3 oktober

HomeGrownFestival
“Blues Is The Roots, Everything Else Is The Fruits” Willie Dixon

Je groeit er mee op of onderkent op een later tijdstip dat veel hedendaagse muziek zijn oorsprong blijkt te vinden in het verre verleden. De blues! Oohhh man, als de blues je eenmaal te pakken heeft. De naam zegt het al, van huis uit meegekregen, gekoesterd in je jeugd en ontwikkelt vanuit jezelf. Groeiende en groeiende van uit jouw hart, jouw huis, HomeGrown !

Een middag met 4 deelnemende bands :

Bluesbucket
The Aftertones
Handy Joe and the Groovemachine
Woody & the Bluepackers

Meer info over de bands is te vinden op: http://homegrown.watsoni.nl

Deur open: 15.00 uur Aanvang 15.15 uur Entree € 6,-  incl.soep en broodjes

Zaterdag 9 oktober

Headwater (CAN)

is een akoestische rootsformatie met Bluegrass, Folk en Country invloeden. In 2006 maakten zij hun debuutplaat “My Old Friend” waarmee ze meteen duizenden exemplaren in hun thuisbasis Vancouver verkochten, waardoor ze daar nog steeds mateloos populair zijn.
Frontman is singer-songwriter Matt Bryant die ook meteen verantwoordelijk is voor de meeste liedjes. Zowel song als muziekdiversiteit is het sterke punt van deze band die met hun banjo en mandoline geluid en het wat klagerige zangwerk van Matt Bryant het beste is te vergelijken met Canadese bands als ‘Timesbold’ en ‘Great Lake Swimmers’.

Deur open: 21.00 uur Aanvang 21.45 uur Entree € 10,-

Vrijdag 15 oktober

Tony Vega (USA)

Tony Vega is een blueszanger en gitarist uit Houston, Texas. De Tony Vega Band timmerde de afgelopen jaren vooral in Duitsland en Denemarken hard aan de weg. Met ‘Tastes like love’ stond Vega maandenlang op nummer 1 in de Duitse bluescharts.
In de Amerikaanse muziekbladen wordt de gitarist met zijn band omschreven als een mix van de Fabulous Thunderbirds en Stevie Ray Vaughan. Het blad Real Blues Magazine over deze rijzende bluesster uit Texas: “als je hem eenmaal hebt gehoord, begrijp je waarom Vega en zijn band in Texas en Europa hoge ogen gaan gooien en als een ‘hot’ band omhoog schieten”.

VOORPROGRAMMA ism Atak: Tiny Pete Pure is een initiatief van drie Hengelose Blues muzikanten die ,naast de verschillende bandjes waar zij in spelen, hun liefde voor de authentieke blues een plaats willen geven.

Deur open: 21.00 uur Aanvang voorprogramma 21.15 uur Entree € 10,-

Zaterdag 23 oktober

Bill Sheffield (USA) en Fried Bourbon (B)

OOR journalist Herman van der Horst schrijft n.a.v. de cd Boogie Blend Blues “Fried Bourbon is een van de weinige bands die nog iets wezenlijks toevoegt aan een dikke eeuw blueshistorie. Het toeval wil dat die bands opvallend vaak uit België lijken te komen: Electric Kings, El Fish, Seatsniffers… Daar kan nu met de nodige tamtam Fried Bourbon aan toegevoegd worden. Vier jongens die overduidelijk geworteld zijn in alle hoeken en uithoeken van de blueserfenis, maar daar tegelijk geen greintje last van hebben. Een verrukkelijke band ! ”
Bill Sheffield, de fantastische bluesgitarist/zanger uit Atlanta (USA) heeft net beslist om zijn Engelse tour in oktober te laten voorafgaan door enkele concerten in de Benelux. Hij begon zijn carière als leadzanger in de band van Roy Buchanan, waarmee hij ook platen opnam. Nadien verraste hij de wereld met zijn intense en virtuose akoestische blues.
Zowel eigen songs als bluesclassics van o.a. Blind Blake, Blind Willie Johnson, Robert Johnson, Blind willie Mc Tell… brengt hij met verve.
Interpretaties van nummers van o.a. Tom Waits, Allman bro’s, Bob Dylan, the Beatles kunnen ook de revue passeren. Deze blueszanger kan elke publiek in trance bengen met zijn authentieke akoestische blues en kan o.a. Bob Margolin en Muddy waters tot zijn fans rekenen!

Deur open: 21.00 uur Aanvang 21.45 uur Entree € 15,-

Zaterdag 30 oktober

Jaimi Faulkner (AUS)

Mix grote songwriters kwaliteiten, knap gitaarspel, een warme soulstem en onweerstaanbare live performance in een kom en je krijgt Jaimi Faulkner, een jong Australisch Multi talent die zeker niet lang onopgemerkt zal blijven!
Hij zal tijdens deze tour o.a. met Amerikaanse blueszangeres/gitariste Rory Block (op haar verzoek!!!) op het podium staan en verder support hij Amerikaan Guy Forsyth op enkele van diens optredens.

VOORPROGRAMMA ism Atak: Hills (Anne Maarten van Heuvelen) is het pseudoniem van multi-instrumentalist Anne-Maarten van Heuvelen. Onder de naam Hills speelt hij rootsy singer/songwriter liedjes overgoten met een stevige scheut blues.

Deur open: 21.00 uur Aanvang voorprogramma 21.15 uur Entree € 10,-

Club Address
NiX BBBlues Club
Everhardt vd Marckstraat
Enschede
Holland

www.bluesclub.nl & www.nationaalnix.nl