Nineke Loedeman

Nineke Loedeman, geboren in 1961, is de enige dame tussen deze bluesmannen. In 2010 kreeg deze regelnicht, moeder van twee volwassen en uitgevlogen dochters, weer volop tijd om haar vroege passie voor bluesrock muziek te herontdekken. Dat resulteerde, naast het regelmatig bezoeken van concerten, in verslaggeving hiervan voor Blues Magazine. Daarbij is ze sterk geïnteresseerd in muziekbeleving en het delen van die ervaringen. Er ontstond een nieuw hoofdstuk in haar leven en al gauw werd ze lid van het kernteam binnen Blues Magazine. Zo begon ze, naast haar reguliere baan, met de coördinatie van de verschillende taken die onze immer groeiende website met zich mee brengt.

“Muziek loopt als een rode draad door mijn leven en mijn eigen passie beperkt zich niet alleen tot blues en stevige bluesrock, maar omvat ook andere stromingen, zoals singer-songwriter en southern rock. Naast mijn regelmatige bijdragen in woord en beeld, zoals (foto)verslagen en albumrecensies, ga ik ook graag een persoonlijk gesprek aan met de artiest om zo achtergronden uit te diepen. De uitdaging voor mij is om een goede balans te vinden tussen mijn dagelijkse werkzaamheden als eindredacteur en om zélf de concertvloer bezoeken. Want daar voel je nu eenmaal het best waar het uiteindelijk allemaal om draait: muziek!”

Nineke is bij Blues Magazine het aanspreekpunt voor zowel algemene zaken evenals zaken betreffende advertising, public relations, concertverslagen en interviews. Nineke is te bereiken via [email protected]

Nineke Loedeman