The Nimmo Brothers – “Picking up the Pieces”

Artiest: The Nimmo Brothers
Label: Armadillo Records
Format: CD
Datum release: 2009
Review door: Tom Moerenhout

Foto CD recensie: The Nimmo Brothers - Picking up the Pieces

De uit Glasgow afkomstige band van the Nimmo Brothers bestaat al zo’n 14 jaar uit de broers Alan en Steve Nimmo, beide zang en gitaar, Mat Beable op de basgitaar en Wayne Proctor op de drums en ze leveren met Picking Up the Pieces een gevarieerde stevige 6e CD af die naar mijn idee niet mag ontbreken in de CD-verzameling van iedere Bluesrockliefhebber.

Als je de hoes bekijkt zie je de broers als een soort cartoonfiguur met hun gitaarkoffer over een kerkhof wandelen, dat geeft alvast een fijn sfeertje …

Al met de eerste song “All Because Of You” begint mijn hoofd op de maat mee te knikken, dit willen we horen; een stevig fundament van bas, drums en vervormde Les Paul gitaren in de rhythm- en solopartijen in een kadans dat me wat aan “White Room” van the Cream doet denken.

Op You tube vond ik er een door Pete Feenstra gemaakt live-filmpje van:

Voorwaar een goed begin, voor de rest gaat de CD buiten 2 slowsongs heerlijk stevig door de verschillende maatsoorten en shuffles van de Rock Blues met songs die allemaal van eigen hand zijn.
Niks overproduktie, gewoon 2 gitaren, 2 goede zangstemmen, 1 bas en 1 drumstel, stevig en vakkundig.
De broers zijn fantastische gitaristen die uitstekend op elkaar ingespeeld zijn. Afwisselend spelen Steve en Alan solo- en ritmegitaar terwijl ook de zang gebroederlijk wordt verdeeld wat zeker te horen is in het tweestemmige “A Better Day” waarbij indien live gespeeld zeker de aanstekers de lucht in zullen gaan. Op dit nummer ook een Hammond wat door Rupert Black wordt gespeeld.

The Nimmo Brothers behoren tot de betere Europese bluesrockformaties , buiten dat ze in 2009 in Breda een geweldig optreden hebben gegeven zullen we ze in 2010 beslist wel op de nodige festivals tegenkomen. Ik zal de agenda in de gaten houden want in ieder geval spelen ze op het Kwadendamme Blues Festival in 2010 !

Tracks:

01. All Because Of You
02. Bad Luck
03. It’s Not About You
04. Unfinished Business
05. Bring It On Home
06. Gotta Slow Down
07. A Better Day
08. Nothing In Chicago For Free
09. In Too Deep
10. You Don’t Know

Website The Nimmo Brothers : www.myspace.com/thenimmobrothers


Ook op Blues Magazine ...