Op zondag 12 januari organiseert TivoliVredenburg een grote serie rondleidingen door haar nieuwe gebouw. Tussen 12.00 tot 22.00 uur vertrekt iedere 10 minuten een groep die de vijf zalen gaat bekijken. De rondleidingen zijn allemaal volgeboekt. Frans Vreeke, directeur van TivoliVredenburg:

‘We zijn natuurlijk erg blij dat zo veel mensen ons gebouw van binnen willen zien. Deze grote belangstelling geeft ons een goed gevoel over hoe de stad TivoliVredenburg zal omarmen.’ Vanwege de enorme belangstelling worden vanaf maart wekelijks rondleidingen aangeboden.

De rondleidingen van aanstaande zondag zijn onderdeel van Culturele Zondag Nieuwjaarsduik. Ook is het de start van het feestelijk jaar waarin Utrecht zich profileert als internationale muziekstad.

Wethouder Frits Lintmeijer verzorgt om 12.00 uur bij TivoliVredenburg de start van de feestelijke dag.

De officiële opening van TivoliVredenburg vindt plaats op 21 en 22 juni. Tot die tijd is TivoliVredenburg druk bezig met inrichten en verhuizen. Vanaf maart 2014 vinden de try outs plaats.

Foto Nieuwe TivoliVredenburg voor het eerst door publiek te bezichtigen

Vijf zalen naast het grootste station van Nederland

TivoliVredenburg heeft vijf concertzalen. Op de begane grond bevindt zich de Grote Zaal, de oude door Herman Hertzberger ontworpen symfoniezaal. Hoger, aan de kant van het Vredenburgplein ligt de kamermuziekzaal voor 543 bezoekers. De bronzen ronding aan de buitenkant van het gebouw is de rug van de popzaal voor 2000 bezoekers. Bovenin bevinden zich de cross-over zaal, voor maximaal 700 bezoekers en de jazz-zaal met een capaciteit van 400.

De vier nieuwe zalen zijn ontworpen door verschillende architecten. Patrick Franssen van Architectuurstudio HH is de hoofdarchitect. Hij tekende ook voor het ontwerp van de kamermuziekzaal. Verder ontwierp bureau Jo Coenen Architects & Urbanists de popzaal,architectuurcentrale Thijs Asselbergs de jazz-zaal en tekende NL Architects de cross-over zaal.

TivoliVredenburg is gebouwd op de plek van het oude Muziekcentrum Vredenburg, vlak naast Utrecht Centraal. Naast de vijf zalen heeft het gebouw straks ook een grand café, een jazzclub en een workshopruimte.

www.tivolivredenburg.nl
www.facebook.com/tivolivredenburgutrecht
@TiVre_Utrecht


Ook op Blues Magazine ...