Nina Kinert brengt Original Sun on a Grand Harp uit. Een live video en een nieuwe opname van het eerste nummer van haar album ‘Romantic’ dat in mei is verschenen. De video, gefilmd door Chapped Lips-regisseur Palmer Lydebrant, laat niet alleen zien dat Nina het lied met harpiste Stina Hellberg Agback uitvoert. Het is ook een parade van herinneringen aan het leven, liefde, water en natuurlijk de zon.

Lebel: V2 Records

Website: Nina Kinert


“Stina kwam harp spelen, het meest romantische instrument dat er misschien is, met mij op mijn vrijgezellenfeest en ik werd meteen verliefd op haar en haar instrument. En ik wilde dat de wereld deze versie van het liedje hoorde. We hebben het opgenomen met Petter Winnberg (Amason) in Gården in Dalarna, Zweden”, zegt Nina.

Het nieuwe album ‘Romantic’ is volgens Kinert veel meer een uiting van wat schrijven en muziek voor haar persoonlijk betekent. Verschillende aspecten van romantiek vormen het verbindende thema. Liedjes over ware liefde, gevoeligheid over gevoel, ziel over intellect, natuur over God, nostalgie en 19de-eeuwse poëzie van dichters als Baudelaire en Shelley.

Het schrijven van de liedjes werd in belangrijke mate gekenmerkt door twee belangrijke gebeurtenissen in mijn leven”, zegt Kinert. “Moeder worden en en naar Nieuw Zeeland gaan. Ik bezocht de plek van mijn dromen – het strand van Jane Campions’ film The Piano. Ik was tien jaar toen ik die film zag en ik wilde heel graag een van de personages zijn. Ik was zo blij dat iemand me ooit vertelde dat ik leek op Anna Paquin, die Holly Hunters’ dochter speelde. Ik heb de klassieke theme song van Michael Nyman leren spelen, om het op die manier fysiek te kunnen voelen. Iedere keer als ik daarna weer naar Nieuw-Zeeland ging, voelde ik me niet alleen deel van die film, maar ook deel van de natuur – gelukkig en vrij.”