De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 29 april 2017 staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort, Groningen. Al eerder bevestigde namen: Walter Trout, Nikki Hill, Joan Osborne en Avery*Sunshine.

Dit zijn de nieuwe bevestigde namen voor Rhythm & Blues Night:

Fink’s Sunday Night Blues Club
Fink’s Sunday Night Blues Club komt naar de Rhythm & Blues Night! Fink’s Sunday Night Blues Club is een uniek live optreden van Fin Greenall (Fink). Tijdens deze show laat hij tracks horen van zijn nieuwe gelijknamige project dat binnenkort aangekondigd wordt.

Marcus King Band
Hij is nog maar twintig jaar oud, maar toch al enkele jaren songwriter, zanger, gitarist en bandleider van beroep: Marcus King. Het jonge fenomeen brengt binnenkort zijn tweede album uit, toepasselijk ‘The Marcus King Band’ getiteld. Gepassioneerde ‘American roots music’ of zoals hij het zelf noemt: “Zwaar door soul beïnvloedde psychedelische southern rock”.

Devon Allman
Devon Allman (foto), zoon van muzieklegende Gregg Allman (The Allman Brothers), is absoluut geen muzikant die op het succes van zijn vader heeft meegelift. Hij maakt al twee decennia blues in diverse bands zoals Honeytribe en Royal Southern Brotherhood met bluesgrootheden Mike Zito en Cyril Neville. Sinds 2013 zijn drie solo albums van Devon Allman verschenen waarbij ‘Ragged & Dirty’ uit 2014 een ware sensatie in bluesland werd. Elke bluesliefhebber krijgt kippenvel zodra je een van zijn albums opzet, laat staan wat dit live met je kan doen!

Jo Harman
Wellicht heb je haar in de afgelopen jaren wel eens gezien op een festival of in je favoriete poppodium: de blonde Engelse zangeres Jo Harman. Waar ze ook optreedt, ze weet iedere keer veel nieuwe bewonderaars te krijgen en dan heus niet alleen vanwege haar looks, maar met name door haar overtuigende stemgebruik, waarmee ze zowel blues, soul, rhythm & blues als rock zingt. In Groot Brittannië werd ze eind augustus uitgeroepen tot Female Vocalist Of The Year door de British Blues Foundation.

Junior Mack
De Amerikaanse Junior Mack is een doorgewinterde muzikant, die zijn publiek betovert en weet te boeien met zijn soulvolle interpretatie van de blues, en daarmee de luisteraar meeneemt op een muzikale reis. Een reis die je van het begin tot het eind blijft boeien, met uitstapjes naar rock, soul en gospel. Hij speelt al gitaar sinds zijn negende, en werd beïnvloed door grootheden als Duane Allman, Jan Akkerman en Wes Montgomery.

Rhythm & Blues Night
Zaterdag 29 april 2017
20.00 uur

De Oosterpoort, Groningen
€ 39,50 (excl. € 3,10 servicekosten)

Kaartverkoop via website, kassa De Oosterpoort (Trompsingel 27), Ticketmaster en Plato.


Ook op Blues Magazine ...