Young Bee pic by Carin Willemsen

Wat is er mooier dan in de lente, aan de vooravond van het nieuwe festivalseizoen, een nieuwe band aan te kondigen? YOUNG BEE dus. Als je je ogen sluit hoor je een professionele blues/rock band. Als je je ogen opent geloof je je eigen ogen even niet. 2 ‘Young Kids’ en 2 ‘Oude Rotten’.

De ‘Young Kids’ zijn Tom Renet op gitaar en Lode ‘Mitch’ Dragstra op drums. Respectievelijk net 14 en 13. Uiteraard al meerdere jaren met hun instrument bezig, maar voor het eerst spelen ze in hun ‘eigen’ band. Tom was al eens 2e op de SENA Awards, hetgeen al een kwalificatie op zich is, maar er zijn geen woorden om uit te leggen hoe deze twee jonge supertalenten spelen. Op zang en bass spelen Phil Bee en Gian Prince. Gian, professioneel muzikant, docent aan het ArtAmuse in Sittard, is leraar van Lode. Zodoende kwam hij met beide jongens op een mooie zondag tijdens een jamsessie aanzetten en speelde een instrumentale set. Phil, was even van zijn à propos en deed spontaan de zang in ‘Voodoo Chile’. Na een kort overleg was het plan snel gesemeed. Een band vormen dus.

De band heeft inmiddels al enkele korte sets tijdens jamsessies en een voorprogramma gespeeld en is hard aan het repeteren. Een clipje heeft op internet inmiddels 6.000 views in 3 weken. Dit zegt waarschijnlijk voldoende. Uiteraard staan covers op het programma, maar de muzikale leiding van Phil en Gian stuurt de jongens van quitte af naar eigen werk en eigen interpretaties van nummers. Dit zal na de zomer vorm krijgen. De band is echter per direct te boeken voor concerten.

Oude ‘Bluesrot’ Phil is zeer opgetogen met deze nieuwe formatie. De frontman van Phil Bee’s Freedom hierover: ‘Na King MO was het niet de bedoeling meedere projecten te gaan doen, met Freedom spelen we al in binnen- en buitenland en werken we aan nieuw eigen werk voor een studio CD, echter het is een waar genoegen zulke talenten te mogen begeleiden en te helpen in hun ontwikkeling, die kans wilde ik niet aan me voorbij laten gaan. Gian is een goeie vriend van mij en samen met de jongens gaan we een hele leuke tijd tegemoet en gaan we de bluesliefhebbers absoluut verbazen.’

De band is 24 mei te zien in het voorprogramma van The Brew in Poppodium VOLT in Sittard.

Website: www.youngbee.nl


Ook op Blues Magazine ...