seanwebster

NIEUW ONDERKOMEN BLUESCLUB XXL

De stichting Bluesclub XXL heeft in café Loburg aan de Molenstraat 6 in Wageningen een nieuw onderkomen gevonden. Ruim twaalf jaar was café XL in Wageningen het maandelijks trefpunt van de stichting om daar haar fameuze concerten te houden. Het eerste concert wat in cafe Loburg gehouden wordt op zondag 16 november, is dat van de Sean Webster Band (UK).

Sean Webster is een inspirerende gitarist, zanger en songwriter met een grote reputatie in de Britse blues- en rockscene. Zijn band heeft leden zien komen en gaan sinds haar oprichting in 2003, maar Sean blijft doen wat hij het beste kan, schrijven en spelen van ongelooflijk mooie muziek.

Het 2004 debuutalbum ‘Long Time Coming’, zet The Sean Webster Band in de publieke belangstelling voor de eerste keer, en werd beschreven door Blues Matters Magazine als ‘een echt juweeltje’. Het album laat Sean’s schroeiende gitaarspel horen beïnvloed door Albert Collins, Eric Clapton, Mark Nobeler, Gary Moore en Stevie Ray Vaughan. Zijn rijke, doorleefde vocalen doen denken aan Joe Cocker,Bryan Adams en Jonny Lang.

Na een jaar afwezigheid heeft Sean Webster het vuur weer terug om de podia te bestormen met nieuwe songs en nieuw elan. Met een nieuw album op komst en een volledige Engelse bandbezetting is Sean er helemaal klaar voor en zet hij langzaam maar zeker weer voet aan de Europese vaste wal. Energie, dynamiek, indringende vocalen en vooral fantastisch gitaarspel zijn de ingrediënten voor een geweldige Sean Webster show.

De nieuwe band line-up : op drums Phil Wilson (The Hoax ,The Davey Brothers), op gitaar Ash Wilson (The Melt) en op bas de onnavolgbare Roger Innis (Hamilton Loomis, Joanne Shaw Taylor en The John O’Leary Band).
 
Zondag 16 november, Cafe Loburg Molenstraat 6 Wageningen, aanvang: 15.30 uur