The Veldman Brothers
vlnr Han Neijenhuis, Bennie Veldman, Gerrit Veldman, Fred van de Wende

Alweer zesde cd van succesvolle Zwolse bluesband.

Nieuw album The Veldman Brothers in aantocht!

The Veldman Brothers zijn druk bezig met hun zesde album. Begin september duikt de bluesband rond de broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (toetsen, mondharp, zang) Veldman de studio in. Op 25 november a.s. wordt de nieuwe cd officieel gepresenteerd in Hedon in Zwolle. Kaarten voor dit speciale concert zijn reeds verkrijgbaar.

The Veldman Brothers hebben een zeer geslaagde eerste helft van 2016 achter de rug. De band, naast Gerrit en Bennie bestaande uit bassist Fred van der Wende en drummer Han Neijenhuis, behoort al jaren tot de top van de Nederlandse bluesscene. Maar met 40 optredens was de agenda het afgelopen half jaar echt bomvol. Daaronder ook optredens in België, Frankrijk en Duitsland. Maar ondanks of misschien juist dankzij die vele live-optredens barstten de brothers van de inspiratie voor nieuwe songs. Daarvan worden er binnenkort een stuk of twaalf opgenomen voor de nieuwe plaat.

“We hebben de meeste nieuwe nummers ook al meerdere keren live gespeeld’, vertelt Gerrit. “Dat is heel prettig, want live krijgen ze vaak pas echt hun uiteindelijke vorm en feel. Dus we gaan heel goed voorbereid de studio in.”

Sowieso zijn The Veldman Brothers wel wat gewend. Het ultieme bluesbroederschap worden ze wel genoemd. Vier (stief)broers, met een bak aan ervaring, zowel live als in de studio. Maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. Naast vijf albums heeft de band de nodige awards op zijn naam staan, waaronder die van ‘Beste Nederlandse Bluesband’, in 2011.

De presentatie van het nieuwe album is op 25 november in Hedon in thuishaven Zwolle. Kaarten voor dit concert zijn reeds te verkrijgen via de website van Hedon (www.hedon-zwolle.nl).
Voor bezoekers is het nieuwe album op deze avond te koop voor de speciale prijs van 10 euro. In de reguliere verkoop kost de plaat 15 euro.

Het voorprogramma in Hedon wordt verzorgd door Duketown Slim.

Meer informatie en toerschema: www.theveldmanbrothers.com
Facebook www.facebook.com/theveldmanbrothers

Lees ook :