Foto Nieuw Album Shane Alexander - A Life Like Ours

Shane Alexander – A Life Like Ours
Format: CD – Limited-edition White Vinyl LP 
Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 13 september 2019

Shane Alexander deelde in Amerika het podium met mensen als Jewel, John Hiatt, Suzanne Vega, Seal en classicrock bands als Styx en Yes. In Nederland deed hij dit met onder andere Bon Iver en Niels Geusebroek. Toen Alexander’s liedjes eenmaal opdoken in populaire TV series als Criminal Minds, Bones en Goede Tijden Slechte Tijden, erkende ook Giel Beelen, in zijn ochtend radioprogramma op 3FM, de kwaliteiten van deze veelzijdige singer-songwriter.

Terwijl Alexander in de luwte druk bezig was met de opnamen van de cd “Bliss” werd het liedje, van zijn voorafgaande cd Ladera, Skyway Drive-In bijna 14 miljoen keer via Spotify gestreamd. Muziekliefhebbers die de klank kleuren van Paul Simon, Elliot Smith, Jonathan Wilson of van John Mayer hoog hebben zitten, worden blij verrast door de enorme muzikale gedrevenheid van Shane Alexander.

Muziek maken is voor Shane Alexander veel meer dan musiceren en het beschrijven van zijn gevoelens en belevingen. Voor hem is het een ingewikkelde puzzel met momenten van pure, willekeurige creatieve gelukzaligheid.


Ook op Blues Magazine ...