Photo Danny van der Weck

King of the World is terug en hoe! Een nieuwe gitarist, nieuwe songs en een nieuw album. Een band die zichzelf heeft herontdekt en waar de klasse en energie vanaf druipt!

Stef Delbaere is de nieuwe, vierentwintigjarige gitarist uit Gent, België die opgroeide tussen de jazz- en blues platen van zijn vader. Als jonge gitarist was hij actief in de Belgische blues- en rockscene, waarna hij ging studeren aan het Rotterdams Conservatorium waar hij Cum Laude afstudeerde. Hij begeleidde o.a. artiesten als Jared Grant, Belle Perez en Shirma Rouse.

In de nieuwe bezetting trok King of the World zich terug in een boerderij in het oosten van het land om nummers te schrijven voor de vijfde CD “Connected”. De invloeden van het nieuwe bandlid zijn duidelijk te horen op deze bevlogen plaat. In de King of the World traditie weer veel meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orléans. Een heel pure productie die een zeer volwassen en gretige band laat horen. Voor de opnames werd gebruik gemaakt van de Woodstock Studio en de grote collectie vintage apparatuur daar aanwezig.

In de afgelopen 7 jaar bouwde King of the World een uitstekende reputatie op. Alle vier de voorgaande albums werden internationaal prima ontvangen en haalden in Nederland de albumlijst. Ook bouwde de band een uitstekende live reputatie op en speelde o.a. op festivals als het North Sea Jazz Festival, Ribs & Blues, Groninger R&B Night en in poptempels als Paradiso, Hedon, De Boerderij e.v.a.

De band deed verscheidene TV en radio-shows waaronder Pauw en Witteman (TV 2x), Vrije Geluiden (TV), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden (TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROS Muziekcafé (radio). De landelijke waardering werd nog eens onderstreept door het winnen van diverse Blues Awards. De band tourde in hun 7 jarig bestaan door Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.

De nieuwe CD “Connected” (geproduceerd door de KOTW en Phil Martin) zal 1 september uitkomen waarna de band begint aan de “ Get Yourself Connected” CD tour door Nederland en zal daarna andere Europese landen aandoen.

Album teaser:

 

King of the World is:

Ruud Weber – zang/bas
Stef Delbaere – gitaar
Govert van der Kolm – toetsen/zang
Fokke de Jong – drum/zang

Web: www.kingoftheworld.eu


Ook op Blues Magazine ...