Qeaux-Qeaux-Joans-the-ritual

Op 31 oktober a.s. komt het nieuwe album ‘The Ritual’ uit van de Nederlandse singer-songwriter Qeaux Qeaux Joans. Het is een album dat Qeaux Qeaux samen met Reyn Ouwehand in twaalf dagen tot stand heeft gebracht.

Anderhalf jaar luisterde ze non-stop naar Chopin, Simeon ten Holt, Anthony and The Johnsons, James Blake en vooral veel piano- en filmmuziek. Dit resulteerde in een mix van pop, klassiek en elektronica, waarbij Qeaux Qeaux’s bluesy stemgeluid nog altijd in te horen is.

Dit tweede album bevat muziekstukken die over het leven en de liefde gaan. Net als bij haar eerste album heeft ze ook voor ‘The Ritual’ gewerkt met gevierd fotograaf Rahi Rezvani.

Op 1 november speelt Qeaux Qeaux Joans in het Concertgebouw in Amsterdam, alwaar ze samen met vocalisten van o.a. de Ladies of The Lowlands, het Red Limo String Quartet (bekend van o.a. Kyteman) en haar band bestaande uit Soenke Reich (DE) en Huub van der Loon (NL) ‘The Ritual’ tot leven zal brengen. Voor die tijd, in september en oktober, tourt ze nog het hele land door met het Gigs Festival Deluxe met o.a. Tim Knol, Mister and Mississippi en Tangarine.


Ook op Blues Magazine ...