Nick Moss

Op 10 Augustus 2014 komt de NICK MOSS BAND uit Chicago naar de NixenMeer in Enschede. Let wel, dit is het enige concert van Nick Moss in Nederland !

Nick Moss is geboren en getogen in Chicago. Muziek was thuis een constante, aangezien zijn moeder een uitgebreide collectie van rhythm & bluesplaten had. Van jongs af aan raakte Nick op die manier vertrouwd met de muziek waar hij later succesvol mee werd.

Hij belandde voor zowat een jaar in de begeleidingsband Jimmy Dawkins. Zijn wedervaren bij The Legendary Bluesband ( van 1991 tot 1994 ) was totaal anders en daar kwam hij in aanraking met bandleden als Pinetop Perkins, James Cotton en Junior Wells, die hem niet alleen leerden hoe je de blues moet spelen, maar ook hoe je blues moet voelen.

Nick Moss heeft zich in de loop der jaren ontpopt als een gitarist die de geheimen van de juiste dosering onder de knie heeft. Alles zit perfect verpakt in een retro-sfeer met eigen nummers en snedig gitaarspel. Nick Moss’ tomeloze streven om zwarte en blanke muziek samen te brengen is op zijn minst verdienstelijk te noemen.

NiXenMeer, zondag 10 Augustus 2014, zaal open 15.00 uur
Aanvang 15.30 uur, Entree € 15,-

http://www.nixenmeer.nl/

Lees ook :