Foto New Release: Danielle Nicole - The Love You Bleed

Danielle Nicole kondigt met genoegen de aankomende release aan van haar nieuwe album, The Love You Bleed, dat op 26 januari 2024 uitkomt via Forty Below Records. Bestel het album HIER. Daarnaast deelt ze haar nieuwe single ‘Make Love’, met bijbehorende video. Dit verbluffende nieuwe album bestaat uit twaalf oprechte nummers waarin thema’s als liefde, verlies en doorzettingsvermogen worden onderzocht.

The Love You Bleed werd geproduceerd door Tony Braunagel (Taj Mahal, Eric Burdon, Robert Cray) en gecoproduceerd door Nicole, met John Porter (B.B. King, Buddy Guy, Bryan Ferry) als mixer. Het hechte kwartet op de nummers bestaat uit Danielle op basgitaar en zang; Brandon Miller (elektrisch, akoestisch, pedal steel, mandoline en 12-snarige gitaar), Damon Parker (keyboards); Go-Go Ray (drums) en Stevie Blacke (viool en cello).

Danielle, afkomstig uit Kansas City, MO, werd aanvankelijk beïnvloed door haar ouders en herinnert zich dat ze haar vader bluesgitaar zag spelen en haar moeder zong met de groep Little Eva & The Works. Ze vormde Trampled Under Foot, een populaire band uit het Midwesten, met haar twee broers. Haar solocarrière begon met de release van Wolf Den (2015), die piekte op nummer 2 in de Billboard Blues-hitlijsten en 7,5 miljoen Spotify-streams verzamelde. Cry No More (2018) debuteerde op #1 in de Billboard Blues Charts en werd genomineerd voor een Grammy. Het had ook Spotify-streams van meer dan 10 miljoen.

Nicole is opgenomen in de Kansas Music Hall of Fame en de South Canada Blues Hall of Fame. Daarnaast heeft ze zeven Blues Music Awards ontvangen. Ze deed onlangs een duet met Dion op het aankomende nummer ‘I Aim To Please’ en nam het openingsnummer op in de aanstaande Peter Hutchings-film ‘Which Brings Me To You’.

Danielle Nicole "Make Love" Official Music Video

 
Het komende album staat vol liefde, verlies, wil, vastberadenheid en alle andere dingen die met liefde samengaan. De eerste single, ‘Make Love’, gaat over het bewust voorbijgaan aan de pijn, het kiezen voor liefde, familie en gemeenschap op de moeilijke momenten van het leven. Het verheft de boodschap van liefde en saamhorigheid ondanks ontberingen.”

Aan lof geen gebrek; Guitar World verklaarde: “Danielle Nicole heeft respect en bewondering gewonnen in de Amerikaanse bluesscene vanwege haar soulvolle, inventieve spel en onvermoeibare werkethiek.” Blues Music Magazine zei: “Nicole brengt het, bakt het en serveert het laaiend op een zilveren, soul-rockende schaal.” De Kansas City Star verklaarde: “Blues- en soulzangers hebben de neiging om beter te worden naarmate ze ouder worden. Bettye LaVette is een van de artiesten die steeds geloofwaardiger werd naarmate ze ouder werd. Danielle Nicole lijkt in haar voetsporen te treden.” En de legendarische Koko Taylor komt meteen ter zake: “Dat meisje gaat tot in de puntjes!”

Foto New Release: Danielle Nicole - The Love You Bleed

Socials:
Website: https://daniellenicolemusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/dogloversinusa
Instagram: https://www.instagram.com/daniellenicoleband/


Ook op Blues Magazine ...