NIEUWE NAMEN NEW BLUES FESTIVAL ASSEN

The Veldman Brothers en The Dynamite Blues Band zijn toegevoegd aan het programma van het New Blues Festival in Assen. Beide bands hebben ruimschoots hun sporen verdiend in het Bluescircuit en zijn een mooie Nederlandse aanvulling op de internationale line-up van het festival, dat zaterdag 7 oktober plaatsvindt in De Bonte Wever in Assen. Eerder werd al bekend gemaakt dat King King (UK), Red Beans & Pepper Sauce (FR), Hamilton Loomis (USA), Year In The Wild (BE) en Triple Trouble naar het New Blues Festival komen.

Het New Blues Festival is een plek waar bluesliefhebbers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en waar je, naast genieten van een sterk liveprogramma, je hart op kan halen als het gaat om het (verder) ontdekken van de Blues. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld ook even lekker rondstruinen over de festivalmarkt en ontdekkingen doen in de gezellige cafés in de caféstraat.
Het festival is een samenwerking tussen de Bluesstichting Assen en De Bonte Wever en beleeft dit jaar haar tweede editie. De kaartverkoop is inmiddels gestart en tickets kunnen besteld worden via www.debontewever.nl of direct opgehaald bij de CD-afdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen.


Photo Ben Vulkers

THE VELDMAN BROTHERS
Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo’n bijzondere band maakt. Geen ego’s, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound; Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk. Laatste wapenfeit Refuel werd begin dit jaar nog verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016! Al meer dan 10 jaar staan de mannen aan de top van de Nederlandse Bluesscene. Dat is ‘Blues & Roots – Straight from the Heart’. Dat zijn The Veldman Brothers!

THE DYNAMITE BLUES BAND
Wesley, Niels en J.J., voormalig onderdeel van de succesvolle blues band Big Blind hebben elkaar weer gevonden in een band waarmee ze hun eigen explosieve bluescocktail kunnen creëren. Dankzij al hun ervaring onder andere opgedaan op de grote bluesfestivals in de Benelux kennen deze heren het klappen van de zweep. Met het toevoegen van de dampende bassist Renzo van Leeuwen was de band compleet en sindsdien veroveren ze elk publiek met hun gruizige, bijna vuile geluid. In 2016 bracht The Dynamite Blues Band haar tweede album uit. Nog gevarieerder (YES, Blazers!), tikkeltje volwassener, maar vooral lekker energiek en een hoge fun-factor. Zet die dansschoenen maar vast klaar, je gaat ze nodig hebben!

ZATERDAG 7 OKTOBER – NEW BLUES FESTIVAL ASSEN
Line-up: King King (UK) + Red Beans & Pepper Sauce (FR) + Hamilton Loomis + Triple Trouble + The Veldman Brothers + The Dynamite Blues Band + Year In The Wild

Aanvang: 18.00 uur
Deur open: 17.30 uur
Tickets : € 25,00 – in de Voorverkoop – € 27,50 – Avondkassa (excl. € 1,00 servicekosten)

Voorverkoop via www.debontewever.nl, de kassa van De Bonte Wever en de CD-afdeling van Warenhuis Vanderveen.