New Blues Festival Assen haalt eerste internationale topacts naar Assen!

De eerste editie van het New Blues Festival Assen in De Bonte Wever op zaterdag 8 oktober 2016 gaat voortvarend van start met de internationaal gevierde topacts: Sven Hammond en DVL Ft. Guy Forsyth & The Hoax!

Sven Hammond

Deze band is al actief sinds 2006 en maakt rhythm-and-blues-, soul- en jazzmuziek. Bandleider is toetsenist Sven Figee. Figee trad eerder al op met onder meer Anouk en Di-rect. Het album The Marmalade Sessions uit 2009 werd genomineerd voor een Edison Jazz Award en de band was o.a. te gast in De Wereld Draait Door en op het North Sea Jazz Festival.

Figee is een gelukkig muzikant. Logisch ook want hij heeft vier geweldige troefkaarten in handen. Zanger Peroti geeft de songs met haast speels gemak een ongekende intensiteit, diepte en swagger. Daarbij heeft hij een droomritmesectie met de groove-koningen Kroon en Gaddum. Voeg daarbij de werkelijk sublieme riffs en melodielijnen van gitarist Eijmaal aan toe en u begrijpt het geluid van Figee.

IMG_2244 Sven Hammond

DVL Ft. Guy Forsyth & The Hoax
DVL is een collaboratie tussen de in Austin Texas wonende bluesgrootheid Guy Forsyth en de Engelse blues hall of famers Jon Amor, Robin Davey en Mark Barrett. Allen leden van The Hoax. Gezamenlijk brengt dit kwartet een ode aan de helaas veel te korte carrière van de invloedrijke Amerikaanse blueszanger Lester Butler en zijn band The Red Devils.

The Red Devils (1988-1994) staan bekend om hun legendarische live debuutalbum ‘King King’ dat werd opgenomen en geproduceerd door de beroemde producer Rick Rubin. Deze plaat en samenwerking opende vele deuren voor de band zoals samenwerkingen met wereldartiesten als Mick Jagger en Johnny Cash. Met hun pure blues zonder franjes en Lester’s overtuigende Chicago-style bluesharpspel wist de band in korte tijd veel fans achter zich te scharen en een populaire act in zowel de VS als Europa te worden. Met jammer genoeg maar één plaat, een EP en een aantal nummers opgenomen met Mick Jagger en Johnny Cash wist de band een onuitwisbare indruk te maken in de blueswereld die tot op de dag van vandaag nog te merken is.

DVL

Op het New Blues Festival Assen is plaats voor diverse bands met diverse bluesstijlen. In de komende tijd zullen er nog meer (internationale) topacts aan de line-up worden toegevoegd.

Kaartverkoop
De kaartverkoop start op 1 april a.s. Aanvang 17.00 uur. Entree voorverkoop: € 25,- / Avondkassa:
€ 27,50. Kaarten zijn tevens verkrijgbaar bij de VVV Assen en bij Warenhuis Vanderveen/ CD-afdeling.

Meer informatie www.debontewever.nl