New Blues Festival Assen gaat voor een hattrick

Zaterdag 8 september vindt in De Bonte Wever in Assen het New Blues Festival plaats. De eerste twee edities waren een dusdanig succes dat de verwachtingen voor deze derde editie hooggespannen zijn. Aan de semi-internationale line-up zal het niet liggen, de organisatie heeft een mooie variatie aan blues en blues gerelateerde namen weten te strikken.

Erwin Java & Kat Riggins, Sean Webster Band (UK), Thorbjørn Risager & The Black Tornado (DK), Living Room Heroes en “44 Blues Riot” ft. Big Pete & Roelof Meijeringh is het illustere rijtje met namen. Echter staat het New Blues Festival Assen ook bekend om de gemoedelijke sfeer en gezelligheid van de vele liefhebbers die vrijwel allemaal komen om de blues (verder) te ontdekken.

New Blues Festival Assen is een samenwerking tussen de Bluesstichting Assen en De Bonte Wever. Kaarten en meer informatie is te vinden op www.debontewever.nl.


Erwin Java & Kat Riggins – fotocredits: Bert Lek

Erwin Java & Kat Riggins
Wie de naam Erwin Java hoort denkt ogenblikkelijk aan Cuby and the Blizzards of het door Java opgerichte King of the World. Ondanks de furore die KOTW maakte heeft hij onlangs besloten om die band te verlaten en zo de weg vrij te maken voor nieuwe projecten. Tijdens de theatervoorstelling ‘Johan Derksen Keeps the Blues Alive’ deelt Erwin het podium met de prachtige Kat Riggins en die combinatie komt nu ook naar het New Blues Festival waar nummers voorbij komen van Java’s eerste soloalbum ‘Keepin’ It Real’, welke vol staat met blues klassiekers die belangrijk voor hem zijn. Riggins is een powerzangeres die past in het hokje eens gezien, nooit meer willen vergeten en daarmee staat een uitstekende combinatie rasartiesten op het podium.

Sean Webster
Sean Webster

Sean Webster Band
Fantastische krachtige, doorleefde en herkenbare stem, een soepel musicerende bluesrock machine en verdacht vaak het woord ‘passie’, is wat je leest als je op zoek gaat naar wat men zegt en schrijft over de Sean Webster Band. Webster werd als 14 jarige jongen al gegrepen door gitaarmuziek en sindsdien is muziek zijn belangrijkste focus in het leven. En dat is te horen, niet alleen op plaat, maar zeker ook het moment dat hij met zijn band de bühne opstapt waar hij steevast zijn dampende bluesrock afwisselt met prachtige ballades. Websters reputatie in de Britse blues en bluesrock scene is groots en ook in Nederland kun je wat ons betreft echt niet meer om hem heen!


Thorbjørn Risager & The Black Tornado – fotocredits: Leo Gabriels

Thorbjørn Risager & The Black Tornado
Als je het al over een band hebt die je in de gaten moet houden dan is het zeker Thorbjørn Risager & The Black Tornado wel. Risager en zijn 7 (!!!)-koppige band is er eentje in de categorie al 15 jaar bezig, maar nog steeds niet ingeboet aan toewijding en doorzettingsvermogen. Optreden na optreden worden zieltjes gewonnen mede dankzij de ‘larger-than-life’ stem (een soort kruising tussen Ray Charles, Bob Seger en Joe Cocker) van Risager. Tweemaal wonnen ze een Deense Music Award, tweemaal waren ze genomineerd voor een Britse Blues Award. Honderden shows hebben ze reeds gespeeld waaronder North Sea Jazz en wij zijn blij een plekje in de tourlijst te hebben gekregen!

Living Room Heroes
De New Roots, Southern soul rock met New Orleans invloeden van Living Room Heroes heeft veel raakvlakken met artiesten als The Wood Brothers, The Black Crowes, Tedeschi Trucks band en Dr John. Van klein en zoet naar opzwepend en energiek. Van rauw en vuil tot melodieus en virtuoos. Echt en intensief. Het Nijmeegse viertal bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Björn van den Boom en Matthieu Cleijne debuteerde in 2016 met ‘Days well Spent’, en dit voorjaar kwam opvolger ‘Welcome To The Circus’ uit.


Big Pete

“44 Blues Riot” ft. Big Pete & Roelof Meijeringh
Big Pete’ Pieter van der Pluijm is wellicht één van de beste ‘smoelschuivers’ die Nederland heeft voortgebracht, maar is ook (inter)nationaal een veelgevraagd muzikant. Zo deed hij afgelopen jaar met de Red Devils een uitgebreide internationale toer, plus album Return of The Red Devils en bracht een jaar eerder samen met o.a. Anthony Geraci en Mike Welch, het schitterende album Live at Bluesnow uit. Roelof Meijeringh is al jaren een vaste waarde in de Assense muziekscene. Als bluesgitarist speelde hij al in vele bezettingen ( waaronder Boyd Small en Memo Gonzalez) in diverse landen. Onder de noemer Roelof Meijeringh & Friends is hij regelmatig in Assen te zien. Na jaren staan de heren eindelijk weer samen op een podium onder de noemer “44 Blues Riot”!

Zaterdag 8 september
New Blues Festival Assen 2018
De Bonte Wever, Assen
Info & tickets