EERSTE NAMEN NEW BLUES FESTIVAL ASSEN BEKEND!

Na het succes van vorig jaar vindt op zaterdag 7 oktober een nieuwe editie plaats van het New Blues Festival in De Bonte Wever in Assen. De organisatie werkt momenteel hard aan het programma en kan de eerste bands die komen optreden inmiddels bekend maken. Met de komst van King King (UK), Red Beans & Pepper Sauce (FR), Hamilton Loomis (USA), Year In The Wild (BE) en Triple Trouble (NL) staat er al een mooie internationale line-up in de steigers en meer namen zullen spoedig volgen.

New Blues Festival is overigens meer dan alleen een mooie line-up met veel goede muziek. Het is de plek waar bluesliefhebbers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en waar je je hart op kan halen als het gaat om het (verder) ontdekken van de Blues. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld ook even lekker rondstruinen over de festivalmarkt en ontdekkingen doen in de gezellige cafés in de caféstraat.

Dit jaar beleeft New Blues Festival Assen haar tweede editie en is een samenwerking tussen de Bluesstichting Assen en De Bonte Wever. De kaartverkoop is inmiddels gestart en tickets kunnen besteld worden via www.debontewever.nl of direct opgehaald bij de CD-afdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen.

King King (UK)
Wellicht één van de meest succesvolle blues(rock)bands en niet alleen in het thuisland, Groot Brittannië. Ook in Europa zijn ze een graag geziene bluesband op het podium. Afgelopen jaar is dit fijntjes duidelijk geworden met het winnen van maar liefst 5 awards tijdens de British Blues Awards 2016. Frontman Alan Nimmo, de drijvende kracht met groot charisma, omringt met sterke allround bluesmuzikanten vormen gezamenlijk de kwartetformatie van deze nu al legendarische bluesband. Laat je versteld staan van een stevige pop- en rockvariant met een vleugje soul of, zoals ze zelf zeggen: een onweerstaanbare funky en bluesy sound.

Red Beans & Pepper Sauce (FR)
Rauwe blues met sterke invloeden uit classic rock, dat is Red Beans & Pepper Sauce. Een stijl die voor het eerst gebracht werd door Jimi Hendrix en Lenny Kravitz. De band onderscheid zich door de sterke performance en het stemgebruik van Jessyka Aké. Een krachtige performer met klasse; zij combineert subtiliteit en energie als geen ander. Combineer dit met vintage sounds van gitaren, orgel, drums en bass. Red Beans & Pepper Sauce, een bandnaam die de landing goed dekt; subtiele smaken, afgetopt met een pittige saus.

Hamilton Loomis (USA)
Hamilton Loomis geboren in Texas, United States, is letterlijk opgegroeid met muziek. Op jongere leeftijd leerde hij spelen op de drums, piano, gitaar en harmonica. Later werd hij door zijn muzikale mentoren, Joe Hughes, Johnny Copeland and rock-icoon Bo Diddley wegwijs gemaakt. Laatstgenoemde sprak hem voor zijn overleden de woorden; “Innovate don’t imitate”. En dat is wat Hamiliton nog steeds doet, vernieuwen met fris en funky geluid.

Year In The Wild (BE)
Een vijfkoppig collectief geboren en getogen in Sint-Niklaas (België) aangevoerd door de charismatische prediker Shaun Van Steen die een lange muzikale pelgrimstocht in de notulen gegrift heeft staan. Terwijl alle leden hun muzikale verworvenheden propageerden in verschillende bands, kweekte Shaun een nieuw en spannend concept dat hij ondertussen op meerdere podia heeft beproefd. Intens getokkel, no-nonsense rock’n’roll of hartverscheurende blues: Year In The Wild past niet in een hokje.

Triple Trouble
Waarschijnlijk is Triple Trouble momenteel de jongste blues band in het land, maar dat leeftijd eigenlijk helemaal niet relevant is blijkt wel uit het feit dat de heren al mooie shows hebben gespeeld waaronder voorprogramma’s van bijvoorbeeld Sean Webster en Barrelhouse. Ook speelden ze op de afterparty van het Holland International Blues Festival in Grolloo. De heren wagen zich aan een breed repertoire variërend van ‘feel good blues’ tot materiaal van oude legendes en huidige iconen als Joe Bonamassa. Ontdekken die mannen!

ZATERDAG 7 OKTOBER – NEW BLUES FESTIVAL ASSEN
Line-up: King King (UK) + Red Beans & Pepper Sauce (FR) + Hamilton Loomis + Triple Trouble + Year In The Wild
Aanvang: 18.00 uur – Deur open: 17.30 uur
Tickets : € 25,00 – Voorverkoop – € 27,50 – Avondkassa – (excl. € 1,00 servicekosten)

Voorverkoop via www.debontewever.nl, de kassa van De Bonte Wever en de CD-afdeling van Warenhuis Vanderveen.