SEASICKSTEVE_MYBABY

De Amerikaanse blueslegende, en internationaal vermaarde festival-ster Seasick Steve, woensdagavond nog aanwezig in Amsterdam voor een intieme showcase, heeft voor zijn uitgebreide tour in Groot-Brittannië de Nederlandse band MY BABY gevraagd als voorprogramma. MY BABY zal in april 2015 in veertien grote zalen in Engeland en Schotland als opening act voor Seasick Steve optreden. De optredens met de blueszanger komen op een goed moment: in maart verschijnt het nieuwe album van het trio.
Het Nederlands/ Nieuw-Zeelandse MY BABY heeft eerder dit jaar het voorprogramma in Wenen verzorgt voor de Amerikaanse blueszanger. Cato van Dijck van MY BABY: “Het was een geweldige, unieke ervaring. Dat je daarna nog een keer gevraagd wordt om met zo’n grote artiest te toeren in Engeland was voor ons een enorme verrassing.”

Met het in 2013 verschenen debuutalbum ‘MY BABY Loves Voodoo’ heeft het trio zowel in Nederland als in het buitenland hoge ogen gegooid. De band toerde in maar liefst zestien landen met de dansbare bluesmuziek van broer en zus van Dijck en de Nieuw-Zeelandse Daniel ‘Da Freez’ Johnston. MY BABY omschrijft hun eigen muziekstijl als ‘delta trance Louisiana dub indie funk’. Eind deze week vertrekt MY BABY voor anderhalve maand naar Japan, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.
Het nieuwe jaar begint goed voor het trio. In februari 2015 doen ze een korte tour met Henny Vrienten met wie ze zijn album ‘En toch…’ hebben opgenomen.
Na het verschijnen van hun tweede album volgt een clubtour door Nederland.

Speellijst UK ‘Sonic Soul Tour’ van Seasick Steve met MY BABY in april 2015:

8 Folkestone, Leas Cliff Hall
9 Norwich, UEA
11 Manchester, O2 Apollo
12 Liverpool, Philharmonic
14 London, Eventim Apollo Hammersmith
16 Sheffield, O2 Academy
18 Glasgow, Barrowland
19 Aberdeen, Music Hall
21 Dundee, Fat Sam’s Live
23 Newcastle, O2 Academy
24 York Barbican
26 Southampton, O2 Guildhall
28 Cardiff, St. David’s
29 Wolverhampton, Civic Hall


Ook op Blues Magazine ...