Guy Verlinde & The Mighty Gators

Na 10 jaar nemen Guy Verlinde & The Mighty Gators (B) afscheid.

Aan alle mooie verhalen komt een einde. Na een intense periode van 10 jaar non-stop toeren in binnen- en buitenland neemt de Belgische bluestrots Guy Verlinde & The Mighty Gators afscheid. Het laatste concert op Nederlandse bodem in “Live at The BBC” Berkel-Enschot op 15/12 is helaas volledig uitverkocht. Maar je kan de band nog aan het werk zien op 14/12 in de Spirit of 66 – Verviers (B). tenslotte spelen ze op 20/12 hun “Last Waltz” in de legendarische muziektempel Ancienne Belgique – Brussel (B).

In 2018 vierde de Gentse bluesman niet enkel 20 jaar ‘on the road’ als muzikant, maar ook het 10-jarig jubileum van zijn band met een ‘Anniversary Tour’ en met hun nieuw album ‘X’. Het leek de band dan ook beter om zich na dit boerenjaar vol hoogtepunten te herbronnen over de toekomst en eruit te gaan met een grote knal.

Tijdens dit afscheidsconcert nemen ze hun publiek nog één keer mee doorheen hun rijk gevulde muzikale oeuvre en kan je nog een laatste keer genieten van hun energieke performance. Dit concert is een must see voor iedereen die de band door de jaren heen een warm hart toedroeg.

The Mighty Gators reden volgens Belgische blues normen een uitzonderlijk mooi parcours. Wat startte als een lokale bluesband, die voornamelijk furore maakte binnen het blues circuit; ontwikkelde zich tot een professionele georganiseerde band, die een vaste waarde werd binnen de Europese blues scene. Als het op statistieken aankomt, deden weinigen voor wat Guy Verlinde & zijn Mighty Gators de afgelopen 10 jaar presteerden. Zo speelden ze meer dan 800 optredens in binnen- en buitenland. Deden het voorprogramma van de grootste blues acts zoals o.a. B.B. King, John Mayall, Tony Joe White, John Hiatt, … In 2012 vertegenwoordigden ze België op de European Blues Challenge in Berlijn. De afgelopen 10 jaar nam Guy Verlinde 10 albums op voor het Belgische Parsifal en het Franse Dixiefrog label; wat van hem de bestverkopende Belgische blues artiest maakt. Ze speelden afgelopen 10 jaar 3 keer op Blues Peer, 3 keer op Moulin Blues 5 keer in De Roma en op 20 december spelen ze voor de 4de keer in de AB.

In 2019 blijven ze hun educatieve schoolvoorstelling rond de geschiedenis van de blues verder spelen en kunnen we na een periode van rust een akoestisch soloalbum van Guy Verlinde verwachten. Maar na dit afscheid komen er geen concerten meer van Guy Verlinde & The Mighty Gators.

Links
– Farewell video “Powered By The Blues” recorded at Blues Peer 2018:

 

Facebook event
Spotify link album “X”

Info Farewell Concerts
Guy Verlinde & The Mighty Gators
– 14/12 Spirit of 66 – Verviers (B)
– 15/12 Live At The BBC – Berkel-Enschot (NL) SOLD OUT!
– 20/12 Ancienne Belgique – Brussel (B)

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Concert, Tour & Festival Nieuws Concertverslagen
Sort by