EO6C6602-MyBaby

Zaterdagavond 12 december staat Nederlands jongste supertrio My Baby voor de tweede maal in een maand tijd op een bekend Tilburgs muziekpodium.

Het Amsterdamse ‘funkbluesrocksoul’ trio komt, na hun korte optreden tijdens het openingsfeest van 013 op 13 november, graag terug naar de stad in het Hart van Brabant. Dit keer niet in Tilburg Centrum, maar 13 km westwaarts. Heyhoef-Backstage is het kleine broertje van 013 en heeft My Baby voor de volledige show van dik twee uur op de planken staan. Wie de smaak te pakken heeft gekregen 13 november kan nu dus voor het complete vijfgangen ‘we love voodoo’-menu’ 12 december naar Heyhoef-Backstage.

My Baby bestaat uit de Nederlandse broer en zus Joost en Cato van Dyck, aangevuld met gitarist Daniel Johnston uit Nieuw-Zeeland. De band is is een ongelimiteerde, onbegrensde, experimentele en fascinerende zoektocht naar een eigen uniek interpretatie van oorspronkelijke muziekstijlen als blues, funk, roots, rock en soul. Noem het mysterieus, voodoo, gothic, sympho, whatever you want. ‘Funksoulbluesfolk’ noemen ze het zelf.

Een intieme setting is dé manier om de rauwe sound van My Baby te horen en vooral te voelen en dat kan 12 december in Heyhoef-Backstage. My Baby neemt je die zaterdag mee op een psychedelische reis door ruimte en tijd, waarbij ze je hypnotiseren met hun inheemse klanken. Heyhoef-Backstage is een vrijwilligers initiatief in stadsdeel Reeshof met concerten op de derde zaterdagavond van de maand in de genres blues, roots, soul en classic rock.

MY BABY press!!! XS

De Amsterdamse band heeft na een wereldtour, als support van Seasick Steve en optredens op diverse festivals waaronder Zwarte Cross, Werfpop en Lowlands in vrij korte tijd furore gemaakt. Tijdens het openingsfeest bij 013 konden reeds een kleine 700 Tilburgers getuige zijn van deze sensationele band in opmars. Na een drukke festivalzomer gaat de band verder met touren, om te beginnen in de UK. My Baby is ook net toegevoegd aan de line-up van Eurosonic.

My Baby, Heyhoef-Backstage, zaterdag 12 december 2015
Aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur
Locatie; wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, Tilburg
> Tickets


Ook op Blues Magazine ...