MY BABY is back & she brought you some Shamanaid…

Na een intensieve (wereld)tour met optredens in meer dan zestien landen komt MY BABY terug naar haar geboortegrond. En wel met een nieuwe plaat.
Op 13 maart verschijnt ‘Shamanaid.’

my baby Shamanaid

MY BABY is een jonge Nederlands/Nieuw-Zeelandse band met een verfrissend, eigen geluid. Een mix van indie-funk, delta trance, country en blues. Twee gitaren, drums, en zang: meer hebben Daniel ‘Da Freez’ Johnston, Joost ‘Sheik’ van Dyck en de charismatische gitariste en zangeres Cato van Dyck niet nodig om een boeiend en fascinerend optreden neer te zetten.

Na hun lovend ontvangen debuut MY BABY – Loves Voodoo uit 2013 is hier dan de opvolger ‘Shamanaid’ (Embrace Recordings). MY BABY spreekt op haar tweede plaat tot de verbeelding met een warm geluid vol hypnotiserende, repeterende ritmes. Op ‘Shamanaid’ verrijkt de band hun rootsy sound met oriëntaalse invloeden. Het resultaat is een lyrisch album, meeslepend als een psychedelische trip. Op 13 maart ligt de plaat (op CD en vinyl) in de winkels.

MY BABY’s ‘Shamanaid’ clubtour trapt op 12 maart af in hun thuisbasis Amsterdam, in de Oude Zaal van de Melkweg. Naast Amsterdam doet MY BABY tijdens deze tour ook Rotterdam, Nijmegen, Groningen, Goes en Enschede aan. Deze shows zijn nu in de voorverkoop.

Maar er is meer. In februari volgen nog een aantal shows met Henny Vrienten, die zijn succesvolle laatste album ‘En… Toch’ maakte samen met MY BABY. Na de Nederlandse ‘Shamanaid’- clubtour vertrekken ze naar het Verenigd Koninkrijk voor een tour langs grote zalen in het voorprogramma van de legendarische blueszanger en gitarist Seasick Steve.

Single: Uprising | MY BABY

MY BABY live:

12 maart Melkweg
13 maart t Beest in Goes
14 maart Groundz Rotterdam
19 maart De Spieghel Groningen
20 maart Merleyn Nijmegen
2 april ATAK Enschede

Website My Baby : http://www.mybabywashere.com/


Ook op Blues Magazine ...