unnamed (1)

American Aquarium. 5 Jonge honden uit Raleigh, North Carolina. Hun fraaie altcountry, die het midden houdt tussen Bruce Springsteen, The Jayhawks en Ryan Adams Whiskeytown is doorspekt met huilende pedal steel gitaren. De muziek, stem en ook teksten van frontman BJ Barham klinken gerijpt en zeker niet als die van de standaard twintigers.

info + tickets

unnamed

Het Canadese trio Elliott BROOD is in hun thuisland inmiddels al een begrip, maar ook in Europa timmert de band flink aan de weg en ging hier o.a. op tournee met Wilco. Zanger Mark Sasso bespeelt de gitaar, banjo, ukulile , harmonica en kazoo. Dat wordt door zijn bandleden Casey Laforet en Stephen Pitkin aangevuld met percussie, bezwerende achtergrondzang, dreigende basloopjes en samples. Kortom: het geluid van Elliott Brood en is vol en groots, en wordt ook wel bestempeld als ‘death country’, ‘frontier rock’ of ‘revival muziek’. De nieuwe plaat ‘Work and Love’ komt op 21 oktober uit.

info + tickets

unnamed (2)

Wederom een Roots deLUXE editie met drie verrassende acts!
Howlin Brothers: Drie jongemannen (geen broers) die samen in een huis in Nashville wonen waar ze na hun muziekstudies in Ithaca, New York heen trokken om hun geluk te beproeven. Kreg Viesselman: Hoewel zijn naam misschien Noord-Europees aandoet, is Viesselman (1973) een Amerikaan. Hij komt uit het plaatsje Wells in Minnesota. In 1998 en 2000 bracht hij albums uit die inmiddels niet meer te koop zijn. Steve Folk.

info + tickets

QBUS
Uiterstegracht 142, 2312 TH, Leiden
www.muziekhuis.nl


Ook op Blues Magazine ...