Groeten uit Grolloo 2012

Blues and Beyond
Met de slogan ‘Blues and Beyond’ gaat het festival Groeten uit Grolloo op vrijdag 15 juni en zaterdag 16 juni 2012 z’n tweede editie in Grolloo beleven. Groeten uit Grolloo onderscheidt zich inhoudelijk door een sterke focus op blues en door blues beïnvloede muziek. Het tweedaags festival heeft de ambitie bluesmuzikanten van wereldniveau te combineren met aanstormend talent en er is een aanvullend programma met literatuur, fotografie, film en beeldende kunst.

Eerste namen
Met trots maakt de organisatie de eerste namen van de programmering bekend.
Zo zal Mud Morganfield, de oudste zoon van Muddy Waters, van Chicago naar Grolloo afreizen. Het zal het enige Nederlandse optreden zijn in z’n promotietour voor het nieuwe album ‘Son of the Seventh Son’. Verder wil het festival laten zien, hoe het de oud-bandleden van de The Blizzards tegenwoordig vergaat. Zo presenteert Erwin Java z’n nieuwe formatie, King Of The World, op het festival. En ook Hans la Faille zal in Grolloo aanwezig zijn met de Hans la Faille Showbizz Bluesband. Door Jeroen Wielaert wordt hij geïnterviewd over z’n nieuwe boek Showbizz Blues, dat binnenkort in boekenwinkels ligt.
Ook zijn de Amerikaanse singer-songwriter Diana Jones en de Mexicaanse rootsband Moonlight Trio door de organisatie bevestigd. In totaal zal Groeten uit Grolloo uiteindelijk zo’n dertig festivalelementen omvatten.

Kaartverkoop
De online kaartverkoop is donderdag 15 maart gestart, via de festivalwebsite en de webshops van het Dagblad van het Noorden en VanPlan. Het festival kent drie type toegangsbewijzen. Het soort is afhankelijk van de dag(en) dat de festivalganger Groeten uit Grolloo wil bezoeken. Dagkaarten kosten € 32,50 en het Passe Partout Ticket kost € 49,50 (inclusief servicekosten). Vanaf zaterdag 17 maart zijn ook kaarten aan balie verkrijgbaar bij Café Restaurant Hofsteenge te Grolloo, Vanderveen CD’s te Assen en Plato te Groningen.

Meer info : http://www.groetenuitgrolloo.nl/


Ook op Blues Magazine ...