Morblues
Blues-Eetcafe ´t Vermaeck, Rijen
22 november 2009

morblus

Tekst & Foto’s : Eddy Potters

Het leven bestaat niet alleen uit bluesmuziek en het bezoeken van bluesoptredens, er zijn ook heel veel andere zaken waarbij je niet kunt schitteren door afwezigheid. Zo ook bij het afzwemmen van je kleindochter bijvoorbeeld en je kunt nou eenmaal maar op 1 plek tegelijk zijn.

Aangezien het afzwemmen plaatsvond in Tilburg en het optreden van een band die ik aan het werk wilde zien in Rijen was kon ik gelukkig het een en ander combineren. Mijn doodzieke kleindochter slaagde met een geweldige inspanning toch voor haar zwemdiploma C, een waarlijke prestatie gezien haar toestand.

Nou kon ik het toch niet laten daarna dan toch echt snel nog even naar Rijen te gaan ondanks het feit dat het al wat later was.

Morblus speelde in de heel gezellige en intieme Spiegelzaal van eetcafe ‘t Vermaeck en de sfeer is daar altijd perfect. Toen ik binnen kwam zat de stemming er geweldig in, gelet op het aantal T Shirts van Morblus waren er ook aardig wat fans die de band wel kennen, laaiend enthousiast was het publiek.

Zanger/gitarist Roberto Morbioli is iemand die een goed contact heeft met het publiek, een showman met Charisma, toetsenist Daniele Scala is de rust zelve en een echte Italiaan, ik zag hem al in een wit jasje en bestelde bijna een paar ijsjes zij het niet dat ik realiseerde dat hij achter zijn Hammondorgel zat , en dat ging hem geweldig af, klonk gaaf. Ook Stefano Dalla Porta op basgitaar deed goed werk en was heel enthousiast, Drummer Diego Pozzan vond ik er wat gelaten bij zitten waarbij ik het niet heb over zijn muzikale bijdrage want daar is niks mis mee. Als we de namen van de bandleden zien laat het zich raden dat we hier te maken hebben met een Italiaanse band, niet direct het eerste land dat ik in verband zou brengen met de Blues maar deze band is de moeite zeer waard.

morblus099

Dat vinden meer mensen als ik concertagenda van hun Holland tour zie, 25 nov Amsterdam, 26e Almelo, 27e Dordrecht en 28e in Eindhoven.

Start it up, The Sky is crying, Ain´t nobody´s business en de eigen nummers I can´t go wrong, I´ve been a fool en I play my blues werden onder andere gespeeld en tenslotte Purple Rain, niet echt blues maar wel een geweldig nummer prachtig ten gehore gebracht.

Ondanks het feit dat ze nog een optreden hadden in Spijkenisse ontkwamen ze niet aan een toegift,

dat werd Tears in heaven en dat vond ik jammer, schitterend nummer natuurlijk maar vocaal vond ik dit minder.

Door de organiserende Stichting The Blues Connection werd deze band uit Verona aangekondigd als explosieve funky Blues Band, een echte fun machine.

Ik vond het gematigd funky, maar explosief en fun zeer zeker, zeer de moeite waard en ik hoop nog eens een volledig optreden te mogen bijwonen want dat moet ik eerlijkheidshalve nog wel even vermelden, ik heb maar een beperkt gedeelte van het optreden mogen zien.

Een optreden van Morblus is zeer de moeite waard, een aanrader en dat geldt ook zeker voor een bezoek aan Blues-Eetcafe ´t Vermaeck in Rijen.

morblus117

Website Morblus : www.myspace.com/morblus


Ook op Blues Magazine ...