Morblus
Bluescafe, Apeldoorn
20 november 2009

Ingestuurd door Cor Leo Broeke

Wie zijn schouders optrekt bij de gedachten aan een Italiaanse Blues Band, heeft het goed mis, want als je ooit een band hebt gezien die wij zagen op vrijdag 20 november in Bluescafé Apeldoorn, reageert dan wel wat anders.
Deze keer was het “Bluescafé” weer eens goed gevuld en je had nog net lekker de ruimte om te bewegen zonder bij een wandelingetje andermans glas uit de hand te stoten. Voordat de band van deze avond “Morblus” het podium betrad, hing er al een heerlijk gemoedelijke sfeer, personeel en de altijdt goed gemutste eigenaar Jan Kersenboom gehuld in “Holland Tour” t-shirts van deze band met een rijkelijk gevuld tourschema 2009 op de achterkant, zag er heel leuk uit en gaf al gelijk het gevoel van: wij hebben wat met die band, en dat bleek ook want ze bleken een paar jaar eerder ook al eens in het bluescafe te hebben gestaan.
Als je een band niet kent neem je vaak een afwachtende houding aan en zoek je een plaatsje rond de bar met een redelijke afstand van het podium, maar bij de eerste tonen van deze Italianen waren de lege plekken voor het podium al snel in beslag genomen. het werd zelfs dringen na de eerste 3 pakkende en opzwepende nummers van deze band want het is niet alleen een heerlijke band om naar te luisteren maar ook om naar te kijken, het is één en al energie wat deze 4 mannen uitstralen en dat ook overbrengen op het publiek want stil staan is er niet bij, de eerste set van ruim een dik uur vloog dan ook voorbij. Na de pauze begon de band met 3 akoestische songs wat naar mijn idee net een nummertje teveel was, maar daarna gingen ze weer los in een hoog tempo en een variatie van alle stijlen in de blues, geweldig. Wat mij ook opviel en verbaasde is dat deze band geen setlist heeft ze spelen dus echt op de reacties van het publiek, dat zie je maar zelde, het zijn 4 ras muzikanten die nog het echte kippenvel gevoel bij je los weten te krijgen. Op een tour flyer zag ik dat ze de komende dagen nog te zien zijn in Amsterdam, Almelo en Dordecht, zeker meer dan de moeite waard om deze band te gaan zien!

Morblus – Live Data November 2009
25.nov.2009 15:00 RTV Rijnmond
25.nov.2009 23:00 Maloe Melo, Amsterdam
26.nov.2009 21:00 Proeflokaal Belgie Almelo
27.nov.2009 22:00 Jazz Soc. DJS Dordrecht
zie concert agenda voor meer data in 2010

Website Morblus : www.myspace.com/morblus


Ook op Blues Magazine ...