Mitch Rivers – Restless Soul, Heartless City
Format: CD
Label: V2 Records
Releasedatum: 26 oktober 2018

Soulvolle folk & Americana liedjes gekenmerkt door een vertederende stemgeluid, dat is de essentie van Mitch Rivers. Onder al die pastorale pracht sluimert echter een hongerige, rusteloze ziel. Zijn debuutalbum Restless Soul, Heartless City mijmert tussen het vluchtige stadsleven en de open, uitgestrekte vlaktes. De eerste single Easy Way Out kreeg al de nodige radio-aandacht en afgelopen vrijdag was daar het tweede voorproefje getiteld Reconsider Me inclusief prachtige video. ‘Restless Soul, Heartless City’ verschijnt op 26 oktober via V2 Records.


Rivers is geen keurige kerkjongen: op zijn twintigste jakkerde hij een half jaar door Ierland als straatmuzikant. Die grillige zucht naar avontuur uitte hij aanvankelijk als frontman van punkband Joe Madman & The Sidewalkers. Na al die roerige jeugdjaren waarin Rivers “bijna alles heeft gedaan wat God verboden heeft”, wakkert de zucht naar kalmte en bezinning steeds verder aan.
Gitaarrock was voor Rivers een machtig pantser om zijn levenservaringen onbevreesd te lijf te gaan. Joe Madman was een uitvergroting van zichzelf. De in Haarlem wonende muzikant raakte echter steeds verder in de ban van artiesten als Otis Rush, Jonathan Wilson en Patrick Watson. Muziek die letterlijk uit de poriën van de ziel sijpelt: naakt en kwetsbaar, zonder excessief theater om emoties uit te drukken. De blues blijft als waakzame schim hangen binnen de onberispelijke arrangementen van Rivers en zijn band.

Tracks:
01. Easy Way Out
02. Days And Nights
03. Badlands
04. City Lights
05. Love Will Paralize
06. Reconsider Me
07. Silver Lining
08. Lady Of The Bayou
09. Harlem
10. Good Times
11. Past midnight

Website: https://nl-nl.facebook.com/Mitchriversofficial/

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by