Missy Andersen – “Missy Andersen”
Label: Main Squeeze
Formaat: CD
Datum release: 2009

missy andersen

Ondanks het enorme aanbod van nieuwe artiesten, hebben we hier er weer een die weer enigzins opvalt wat mij betreft. We hebben het hier over Missy Andersen, en haar debuut album dus.

Geboren in Detroit, en opgegroeid in Queens, leerde deze dame al op zeer jonge leeftijd de fijne kneepjes van het vak kennen, en het was al heel snel duidelijk, door het meedoen aan alerlei talenten jachten dat deze dame een bijzondere stem had. Dat had natuurlijk alleszins te maken met de opvoeding van Missy, waaar ze al door haar ouders overladen werd met Soul, Rythm And Blues en ook Jazz muziek, en natuurlijk Gospel klanken. De eeste stap in de richting om professioneel aan het werk te gaan was via een rap gezelschap, en daardoor leerde zij Cissy Houston kennen en de studio sessions waren een feit geworden.

In de jaren 90 leerde zij Earl Thomas kennen en ze werd een lid van De Juke Joint Jezebelles, een Gospel, Blues en Soul quartet, wat toen gebruikt werd om de show van Earl op te leuken door middel van backing vocals. In die tijd deelde dit gezelschap het podium regematig met Ray Charles, B.B. King, Robert Cray en anderen. Na een tijdje front vrouw te zijn geweest in Tell Mama, vond Missy dat het tijd was om haar eigen ding te gaan doen, en dit album is dan ook de eerste worp van deze zeer getalenteerde zangeres.

Het album is genaamd Missy Andersen en herbergt een mix van Soul, Blues met wat hedendaagse invloeden. Een aantal Covers vinden we op deze schijf, maar ook meteen al 2 eigen tracks.

De stem van Missy is erg goed en ook mooi. Ze kan rauw zingen, maar ook heerlijk “Laid Back”, met af en toe het geluid van dan weer Sista Monica Parker, maar ook de rauwheid van Sharrie Williams om er maar eens een te noemen, en als ze in de ballads zit, neigt haar geluid ook naar de formidabele Marva Wright. Kortom dit is weer zo een album om veel te draaien, want variatie is ruimschoots aanwezig, en begeleidt door een prima band kan ik je zeggen: Heine Andersen-guitar- Asmus jensen-Drums- Soren Bojgaard-bass- Jeppe Jull-hammond organ en dan nog de blazers: Bob mahes-saxophones en Robbie Smith-trumpet.

Kijken we even naar de tracks, welke er acht zijn trouwens en een mooie plaatje laten zien, van wat deze dame kan, maar ik ben ervan overtuigd dat het live nog veel beter klinkt. Het album opent met een nummer van O.V. Wright-Aces Of Spades, lekker funky Soul; dan “New Feet” een eigen nummer met een beetje “Wang dang Doodle” inslag- lekker swingend met heerlijke blazers; Dan wederom een Cover “Tell Mama” die werkelijk staat als een huis; “Same Old Blues” pracht ballad met heerlijke toetsen; en wat mij betreft, een hoogstandje, het nummer van Freddie King “Pack It Up” heerlijk puntig met die accentjes er in, die dit nummer weergaloos maken.

Enfin, genoeg gezegd, zeker eens luisteren die dame, en houd haar in de gaten, want hier gaan we veel meer van horen, Het album is onder de hoede van Blind Racoon uitgebracht A Lady That Counts- Keep It Cool Dear
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Ace of Spades
02. New Fleet
03. I Cann”t stand the rain
04. Tell mama
05. Same Old Blues
06. Little By Little
07. Pack It Up
08. Stand Up And dance

Website Missy Andersen : www.missyandersen.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.