mississippi-blues-trailIn de zuidelijke Amerikaanse staat Mississippi liggen overal plaatsen die verbonden zijn met de muziekgeschiedenis van de blues. Via de Mississippi Blues Trail maak je kennis met niet minder dan 120 hoogtepunten !

Voor muziekliefhebbers zijn de blues en Mississippi synoniem. Het repertoire van veel blues- en rockbands is doorspekt met passages die geleend zijn van blues legendes uit Mississippi zoals Robert Johnson, Charley Patton, Tommy Johnson, John Hurt, Mississippi Fred McDowell, Sonny Boy Williamson, Big Joe Williams, Bukka White en Furry Lewis om maar een aantal van de vroege artiesten te noemen. Een aantal generaties later zijn Willie Dixon, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, B.B. King, James Cotton en vele anderen nog steeds ambassadeurs van de Mississippi blues.

Met de creatie van de Mississippi Blues Trail wil de Blues Commission in Mississippi de historisch zo belangrijke blues, in kaart brengen en toegankelijk te maken voor iedere blues liefhebber.

Een panel van historici, blues kenners en studenten hebben een lijst van plaatsen samengesteld die van belang zijn voor de ontwikkeling van de blues. Op deze plaatsen zijn zogenaamde bluesmarkers geplaatst, die een korte omschrijving geven van het belang van deze plek.

Enkele voorbeelden:

* Muddy Waters home site, Clarksdale
* Elvis’s birthplace, Tupelo
* Willy Dixon, Vicksburg
* Howlin’ Wolf, West Point
* Highway 61, Tunica
* BB King’s birthplace, Berclair

De volgende stap in dit project is dat alle bluesmarkers per GPS te vinden zijn en gecombineerd kunnen worden met geluidsfragmenten. De bedoeling is dat dit in de loop van 2010 beschikbaar is.

Voor meer info: www.msbluestrail.org


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.