Mighty Mo Rodgers – “Dispatches From The Moon”
Label: DixieFrog
Formaat: CD
Datum release: oktober 2009

MIGHTY-MO-RODGERS-DISPATCHES-FROM

Een Mighty Mo Rodgers album is altijd goed om in een dosis Nu-Bluez songs met de neus op de feiten te worden gedrukt betreffende de staat van onze aardkloot.
Met een nieuw perspectief vanaf de maan (mocht u hem willen bezoeken: 4412 North Crater Street, Crater Valley, Moon) volgt hij zijn strijdtocht via de weg van de blue note.
Met dit keer aardig wat Soul en een snufje electronica door zijn ‘gritty’ vocalen zit hij niet bij de pakken neer, maar geeft ‘food for thought’ voor een betere toekomst. Hoopvolle Blues, waar veel van valt te leren!

Oftewel zo luidt de introductieaankondiging op BluesMagazine van enige tijd geleden van de CD waar ik nu naar aan het luisteren ben.
Hebben wij een boodschap aan een boodschap, vraag ik me dan altijd af?

Het is een soort M.M. Rodgers reisje naar de maan met alle bijbehorende ruimtevaart- geluiden en op deze muzikale reis brengt hij ons met zijn geweldige wat gruizige Soul- vocalen in een prima productie van maar liefst 21 tracks variërend van Blues, via Reggae en “Hot Chocolate- achtige melodietjes naar Soul en Rhythm & Blues en Funk tot en met Africa-Blues en zelfs Dixieland met titels die de lading absoluut dekken.
En natuurlijk ontbreekt in dit verhaal de synthesizer, het gedraai aan een zender en het gepraat door een kristalmicrofoon niet voor de aankleding van dit muzikale ruimtevaart-hoorspel.

Nogmaals, ik val absoluut voor Mighty Mo ’s stem, die is geweldig, het bericht dat hij wil over brengen zal goed bedoeld zijn, maar de dialogen, de berichten er tussendoor , de voor de hand liggende tekstrijmelarij en alle verschillende gebruikte muziekgenres maakt het allemaal erg onduidelijk maar ook irritant.
Mocht u hem op bovengenoemd adres te pakken krijgen, vraag dan aan hem of hij de volgende keer eens een lekkere puntige Rhythm & Blues plaat maakt die je CD-speler voorlopig niet meer uitgaat.
(Tom Moerenhout)

Tracks:
01 That’s one small step for man…
02 Blues for a blue planet (The last tango)
03 Dispatches from the moon
04 Moonwalking on the moon
05 Blues makes the world go ‘round
06 Caller #1 love lines
07 Blues is a woman woe is a man
08 Caller #2 don’t forget
09 Tomorrow isn’t promised
10 Coming to you live…
11 Blues in the white house
12 Continental blues
13 Call and response
14 Faraway blues
15 Africana blues
16 Political science fiction
17 Caller #5 gimme your jive
18 All the world’s problems (Can be solved in bar)
19 Dispatches (Part 2)
20 21st century blues
21 Dispatchesfromthemoon.com

Website Mighty Mo Rodgers : www.myspace.com/mightymorodgers


Ook op Blues Magazine ...