Michelle David & The Gospel Sessions zijn terug!

The Gospel Sessions Volume III verschijnt op 27 april.
Michelle David & The Gospel Sessions zijn op 17 juni te zien tijdens Pinkpop.

“Music that feeds the heart and soothes the soul, daar gaat het wat mij betreft over” zegt Michelle David, zangeres van Michelle David & The Gospel Sessions wanneer ze gevraagd wordt wat Gospel voor haar betekent. Het derde deel van The Gospel Sessions is het meest persoonlijke album tot nu toe en verschijnt op 27 april aanstaande via Excelsior Recordings.

Michelle David & The Gospel Sessions Volume III

Volume I ontstond naar aanleiding van de zoektocht van Onno Smit en Paul Willemsen naar de oorsprong van de Gospel. Iets dat was ontstaan door de liefde van beide mannen voor Soul en Rhythm and Blues muziek. Zij zochten naar de oorsprong van hun geliefde genres en kwamen uit bij Gospel zoals vertolkt door bijvoorbeeld Sister Rosetta Tharpe. Dit inspireerde hen tot het maken van een album waarbij de songs werden gestript tot het essentiële overbleef. Volume II had al een meer soulvolle benadering. Een meer geraffineerd geluid dat te horen was vanaf eind jaren ’50, zoals Sam Cooke en Bobby Womack dat hadden. Voor dit album hebben ze zich laten inspireren door de beginjaren van de Funk en Soul.

Onno Smit legt uit: “Volume I en II waren voor ons een zoektocht en een reis naar het vinden de wortels van de muziek waar wij van houden, maar ook naar het vinden van ons geluid, onze stem. Op Volume III hebben we die gevonden. Zowel live als in de studio. Het is onze interpretatie van Gospel, gewikkeld in een dekentje van Soul, Blues, Jazz and Afrobeat. It’s a record that will blast from your speakers in Technicolor!”

Michelle David The Gospel Sessions (press photo)

Met dit album is de band klaar om de rest van de wereld te veroveren. Vorig jaar werden voorzichtig de eerste stappen gezet met optredens in London en verscheidene shows in België (o.a. Deep in the Woods festival) en overal waar ze speelden zagen ze dezelfde reactie bij het publiek. Er werd gedanst, gejuicht en mensen werden verbonden door de boodschap van Liefde.

Michelle David & The Gospel Sessions Volume III

Label: Excelsior Recordings
Release datum: 27 april 2018

Track list:

1. Taking It Back
2. Nobody But The Lord
3. Tell Me Why
4. Up Above My Head
5. Give It To Him
6. Walk With Me
7. Proverbs 3
8. God
9. He Loves Me
10. Be Still

Ook op Blues Magazine ...