unnamed (1)

Op dinsdag 20 oktober en zaterdag 24 oktober vinden in resp. Qbus te Leiden en De Oude School in Warmond de zogenoemde Continental Road Shows plaats. Dat betekent dat op 20 oktober in Qbus o.a. Jeff Finlin met BJ Baartmans en The Sideshow Tragedy optreden en op 24 oktober in De Oude School in Warmond Amanda Pearcy, Betty Soo en The Small Glories. Op beide avonden bedraagt de toegangsprijs €10, maar, en daar komt het: als je bij de kassa of bij telefonische reservering aangeeft dat je via Blues Magazine komt krijg je daar 50% procent korting!!

Voor alle liefhebbers van Americana/Blues/folk/country en aanverwanten wordt het komende week smullen…..Het Fine Fleur van het vermaarde Continental Record Label strijkt 2 avonden neer met een prachtige doorsnee van het zeer diverse aanbod!! Kortom een unieke gelegenheid om Amerikaanse, Canadese en Nederlandse artiesten te zien spelen in een intieme setting!!

dinsdag 20 oktober 2015 in QBUS:
Continental Road Show 1 met o.a. Jeff Finlin (us) & Bart-Jan Baartmans + Sideshow Tragedy (us)
The Sideshow Tragedy (usa) /te gekke band uit Austin! Zanger/gitarist (Nathan Singleton) en drummer (Jeremy Harrell) maken muziek met vergelijkingen aan bands als The White Stripes en The Black Keys . Hun muziek is een rauwe mengeling van blues, garage en rock. Met hun 5e (volledige in eigen beheer uitgebrachte) album Capital weet The Sideshow Tragedy die verwijzingen meer dan waar te maken. Intens en rauw en muzikaal in het verlengde van Chris Whitley. Overtuigend bewijs: luister hieronder!!

Jeff Finlin & Bart-Jan Baartmans
We zullen niet teveel woorden aan hem besteden, je moet het toch zelf horen en vooral: LUISTEREN naar de geweldige songteksten (road songs) die de sfeer van Steve Forbert, James McMurtry, Sam Shepard oproepen. Sferische, melancholische muziek. De stem van Jeff is soms bijtend, dan lyrisch, soms dramatisch aangezet, al gelang de tekst van de song. Onlangs verscheen zijn 8ste! schijf.
Bart Jan Baartmans (’65) is een van de meest actieve en uitgesproken muzikanten in het Nederlandse circuit voor alternatieve en ‘roots’ muziek. Als gitarist, zanger, songschrijver of producer is Baartmans al sinds midden jaren ’80 bijna altijd wel ergens op een podium of in de studio te vinden. Meestal staan daarbij zijn eigen songs en projecten centraal, maar hij werkte de afgelopen jaren ook veel samen met andere karakteristieke en gerenommeerde artiesten. Kortom de ‘ultieme’ begeleider voor een man als Jeff Finlin.

QBUS, Uiterste Gracht 142, Leiden
aanvang: 21.00uur/entree: 10 euro
reserveren/info: www.muziekhuis.nl of 06 42 96 71 77

unnamed (3)

zaterdag 24 oktober in de Oude School
Continental Road Show 2 met o.a Amanda Pearcy, Betty Soo, The Small Glories

Met o.a. Amanda Pearcy, doorleefde Americana. Amanda behaalde met Royal Street een 7e plaats in de 2013 jaarlijst van de EAC. Op deze tour presenteert ze haar nieuwe CD die in September uitkomt. BettySoo + band staat bekend om haar tegelijk ontroerende en charmant onderhoudende optredens. Publiekslieveling. In The Small Glories hebben hippie/folkie maar vooral meester-gitariste Cara Luft en ruwe bolster blanke pit JD Edwards elkaar gevonden. Prachtige en krachtige Canadiana gebaseerd op ook Britse folktradities. Wonderschoon…..

Amanda Pearcy muziek klikken Het verhaal van Amanda Pearcy is er één dat doorspekt is met tragiek. Ze heeft één man verloren aan de dood en één man aan het leven. De ene was de hardwerkende vader van haar tweejarig kind, de ander een aan heroïne verslaafde ex-gevangene. Op het moment dat Amanda Pearcy dan ook een gitaar ter hand nam en haar nummers ging schrijven, kon het bijna niet anders dat die liedjes een ontegenzeglijke intensiteit zouden bevatten. Daarbij heeft deze Texaanse een stem die breekbaar overkomt waardoor haar americana uitermate fraai naar het donkere kleurt.

De Oude School, Dorpsstraat 40, Warmond
aanvang: 21.00uur/entree: 10 euro
reserveren/info: www.deoudeschoolwarmond.nl of 06 42 96 71 77


Ook op Blues Magazine ...