Bluesman Bert Reinders alias ‘The Bluesman’ is maandag in Meppel overleden. Dat meldt de Dutch Blues Foundation. Hij was de man achter het bluesfestival onlangs op Koningsdag in Meppel.

Als gevolg van een hersenbloeding kon de ernstig zieke Reinders daar al niet meer aanwezig zijn. Het festival werd daarom onder de naam ‘Bert’s Blues’ aan hem opgedragen.

In 2006 schudde Reinders de Nederlandse blueswereld wakker met de populaire website Bluesman.nl. De website had als doel de blues in de Benelux te promoten en levend te houden. Voor het laatste nieuws en recensies over bluesartiesten en hun werk bezocht Bert zes jaar lang talloze bluesconcerten in binnen- en buitenland. Het was een hobby waarop hij zich helemaal stortte. Hij was al vele jaren de drijvende kracht achter het Meppelse Sunday Blues. En tevens lid van de eerste Raad van Advies van de Dutch Blues Foundation. Bron: DVhN.

****

Rust zacht Bert Reinders

Namens alle medewerkers van Blues Magazine wensen we zijn vrouw Ardi Reinders, dochters Lotti en Silke, familie en (blues)vrienden heel veel sterkte.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.