Mei staat weer bol van de Blues in Qbus Leiden!

Komende tijd is er op Bluesgebied weer van alles in het Leidse QBUS te beleven: hoogtepunten het nieuwe Bluesfenomeen Hamish Anderson uit Australië , The Woody Pines met een geluid dat ons terugbrengt naar de 1ste helft van de 20ste eeuw. Tenslotte versmelten Meschiya Lake en haar nieuwe Dizzy Birds New Orleans jazz, swing, ragtime, big band en Dixieland, tot een grandioos schouwspel.

Dinsdag 1 mei:
PAUL BENJAMAN, CHRIS BLEVINS & LEVI PARHAM BAND
Oklahoma vaardigt drie van zijn beste Americana-artiesten af naar Leiden! Paul Benjaman maakt ontspannen groovende rootsmuziek in de stijl van J.J. Cale (ook al uit Oklahoma) en bracht in 2015 zijn meest recente album Sneaker uit. Van Chris Blevins verscheen vorig jaar het debuutalbum Better Than Alone, vol met southern (blues)rock en roots, gepassioneerd gezongen en gespeeld. Levi Parham valt op door zijn soulvolle stem, die een extra dimensie geeft aan zijn Jimmy LaFave-achtige rootsrock. De titel van zijn derde album (verschijnt binnenkort) is tevens het motto van vanavond: It’s All Good!

Donderdag 17 mei:
HAMISH ANDERSON & BAND (aus)
In thuisland Australië is zijn eretitel niet-voor-niets: The Melbourne Master of The Telecaster. De ingrediënten om een hele grote te worden zijn bij deze jonge ‘Aussie’ in ruime mate aanwezig. Hamish kent de juiste mensen in het wereldje en stond tevens in het voorprogramma van o.a. B.B. King, Stephen Stills en Kenny Wayne Shepherd. Daarnaast beschikt hij over een stem waar je alle kanten mee op kan: zonder de rock & blueskant te schuwen, zingt hij met even groot gemak een soulvolle ballad. Niet alleen gezegend met bovengemiddelde songwriter vaardigheden is hij ook nog eens een geweldige gitarist, waarmee hij het muziekgeluid van de nodige blues voorziet. Anderson schrijft nummers in een traditie die al zo’n vier decennia bestaat en daar is een omvangrijk publiek voor, getuige de opkomst in Australië en Amerika. Nu is Nederland eindelijk aan de beurt om kennis te maken met dit grote talent.

Donderdag 31 mei:
WOODY PINES (usa)
Vier rasmuzikanten uit Nashville die op straat hebben leren spelen, en dat hoor en zie je nog steeds terug in muziek & performance. Net als bijvoorbeeld Pokey LaFarge is hun muziek een allegaartje van een aantal Amerikaanse muziekstijlen die decennia geleden al uit de mode zijn geraakt, om ze vervolgens eigenhandig weer populair te maken. Denk aan hokum, hillbilly, western swing en jugband.
Oldtime Music Deluxe dus.

Dinsdag 5 juni:
MESCHIYA LAKE & DIZZY BIRDS (usa)
Die avond is het Muziekhuis omgetoverd tot een 30s underground jazzclub midden in het French Quarter van New Orleans. De flamboyante zangeres met haar krachtige stem en swingende begeleidingsband nemen je vanavond mee op een trip als ragtime, jazz, blues en dixieland. Zij is niet alleen een graag geziene gast in Leiden maar is altijd de ideale soundtrack voor een avondje dansen.

QBUS – Middelste Gracht 123 – LEIDEN – Entree: 10/12 – Aanvang: 21.00 uur
vvk: Plato & Velvet, reserveren/info: www.muziekhuis.nl