Matt Schofield

Na een reeks zeer succesvolle clubshows in november 2011 komt de veelzijdige bluesgitarist/zanger in maart 2012 alweer terug naar Nederland want zowel de concertzalen als het publiek krijgen maar geen genoeg van deze bluessensatie, integendeel!


2011 was voor Matt Schofield een mooi jaar. Hij speelde op het hoofdpodium van het North Sea Jazz Festival, trad op in TV show Vrije Geluiden, Mojo Magazine riep zijn album ‘Anything But Time’ uit tot Blues Album Of The Year en de Nederlandse bladen Gitarist, Jazzism en Revolver’s Lust For Life waren unaniem vol lof over ‘Anything But Time’.

Niet gek, maar evenmin verwonderlijk want wie Matt Schofield in 2011 heeft zien optreden of zijn oren spitst naar ‘Anything But Time’ kan niet anders concluderen dan dat Schofield beschikt over een groot talent. En dat talent weet hij goed om te zetten in muzikale daden. Matt Schofield wordt dan ook alom beschouwd als één van de meest getalenteerde en sensationele bluesgitaristen die Engeland in de afgelopen decennia heeft voortgebracht. Hij werd reeds opgenomen in de Top10 van Beste Britse Blues Gitaristen Allertijden, samen met iconen als Eric Clapton en Peter Green. Tevens is er een instructie DVD van Matt Schofield gepubliceerd door publisher Hal Leonard, waarmee hij naast namen als Eric Johnson, Buddy Guy, Robben Ford en Joe Bonamassa is komen te staan. Hij werd bekroond met de British Blues Award als Blues Guitarist Of The Year en Album Of The Year.

In zijn relatief jonge carriëre heeft Matt met zijn band reeds tientallen landen aangedaan en is zijn opmars niet te stuiten. Ook de VS blijkt Matt Schofield in haar armen gesloten te hebben. Met maandenlange tours en spetterende optredens op vele grote festivals op zak lijkt gitaarwonder Matt Schofield zijn naam als de absolute vaandeldrager van de Britse Blues keer op keer te onderstrepen.

Matt Schofield – Maart 2012
30 mrt 2012, Raodhoes, Venlo-blerick
31 mrt 2012, Boerderij, Zoetermeer

Website Matt Schofield : www.mattschofield.net

Bron : http://www.rock-n-roots.nl/