Foto Mark Langan - Mark Langan
Mark Langan – Mark Langan
Format: Cd, Vinyl
Label: Eigen beheer
Release: November 2021

Tekst: Jos Verhagen

Mark Langan, zet de muziekliefhebbers die hem kennen, met zijn eerste album op het verkeerde been. De meeste zullen hem kennen van zijn optredens tijdens het Rory Gallagher Tribute festival in Ballyshannon Ierland, zijn hometown. Daar speelde hij met zijn bands Moonchild en de Mercenaries o.a. Rory Gallagher en andere classic rock covers.

Op deze Cd geen blues rock maar een fraai stukje gitaar vakmanschap met roots in het rijke Ierse muziekverleden. Hij brengt op dit album iets van de Ierse en Gaelic mystiek beïnvloed door, zoals hij zelf zegt, Enya en Clannad. Het hele album heeft die zweverige sfeer. Je waant je in de mistige velden van Donagal. Dat Ierse gevoel wordt versterkt door gebruik van de fluit en de Uilleann pipes, bespeeld door Martin Crossin. De Uillean pipes is de Ierse versie van de Schotse doedelzak.

In de zoektocht naar zichzelf speelde Mark veel in hotels in ierland, die ervaringen heeft hij in dit album samengebracht. Wegdromen op de klanken van Children of the Lire, Brother en Beyond the stars. Een soort van filmische muziek, weg van de stress en de waan van de dag. Naast deze dromerige tracks laat Mark in de tracks als Tangled en Armada, horen een begenadigd gitarist te zijn. Zijn spel in Armada, is werelds en het is een song die schreeuwt om een mooie tekst op de maken.

Tracklist:
1. The Children of Lir
2. Last Sunrise
3. Brother
4. Lunar Tide
5. Beyond The Stars
6. Tangled
7. Bealtaine
8. Ghost Ships
9. Armada
10. Upon The Moon

Mark Langan - Brother


Ook op Blues Magazine ...