Mario Goossens produceert nieuwe EP The Damned and Dirty

De nieuwe EP van het roots duo The Damned and Dirty wordt geproduceerd door de Vlaamse producer en drummer Mario Goossens (Triggerfinger). De samenwerking is inmiddels begonnen en de eerste tracks staan al in de steigers. Het duo schrijft en produceert al jaren eigen muziek, maar is voor zijn vijfde release toe aan een nieuwe invalshoek en een andere werkwijze. Het doel is een ruigere, vuigere en meer popgeoriënteerde sound. Het gezelschap gaat voor een release in november 2017.


Van links naar rechts: Mario Goossens, Micha Sprenger en Kevin de Harde

In de fonkelnieuwe studio “The Gorio Hills” in Vlaams Limburg wordt de komende maanden hard gewerkt aan een handvol nummers die in november als EP zal verschijnen. Kevin de Harde en Micha Sprenger willen graag nieuwe wegen ontdekken en bewandelen: “De ervaring die Mario brengt in combinatie met zijn stijl van produceren spreken ons erg aan. De dingen die we tot nu to hebben gemaakt knallen al als nooit tevoren de speaker uit.”

Het duo start binnenkort ook een crowdfundingactie. Deels om de productie van de nieuwe EP te financieren, maar ook om fans en geïnteresseerden de kans te geven deel uit te maken van iets unieks. De tegenprestaties zijn er dan ook naar: van een gesigneerd exemplaar van de nieuwe EP tot en met een huiskamerconcert en een VIP behandeling op de release party.

De wortels van de band liggen diep in de blues, maar er wordt bewust gekozen voor een nieuwe aanpak. Ruiger en vuiger dan ooit en met meer pop-invloeden, zonder die onmisbare soul kwijt te raken. Mario Goossens: “Voor mij is het belangrijk dat we de roll in de rock houden.“

De werkzaamheden zullen kort onderbroken worden voor een optreden op 27 mei aanstaande op het Bali Blues Festival in het zuiden van Bali. De mannen zijn super trots dat ze als eerste en enige Europese act te zijn geselecteerd voor een van de grootste blues festivals van Indonesië.

Website The Damned and Dirty: https://www.thedamnedanddirty.com/