Mariëlla Tirotto & the Blues Federation

In Nederland is Mariëlla Tirotto & the Blues Federation geen onbekende meer, vooral ná het uitbrengen van hun 1e CD Somewhere down the Road die zowel in het binnen- als buitenland de ene na de andere lovende recensie krijgt.

In Duitsland blijkt vanuit zowel blues- als jazzclubs en – festivals grote belangstelling te bestaan voor de band met hun geheel eigen stijl: een mix van blues, jazz, funk, een beetje rock en zelfs Latin. Er blijkt er na lang zoeken geen enkele band in Nederland en buiten de grenzen te zijn die qua stijl lijkt op de Blues Federation. De stem van Mariëlla wordt vergeleken met niemand minder dan die van Eartha Kitt (volgens Nicko Christiansen), Grace Jones, Etta James, Cassandra Wilson (volgens Jean Paul Heck) enz.

De eerste concerten van 2010 zijn achter de rug en het Duitse publiek blijkt laaiend enthousiast te reageren. Er volgen uitstekende recensies en er zijn bezoekende programmeurs die de band ook willen boeken.

De vraag naar een tweede CD duikt steeds vaker op.

Auf diese Frau hat die Bühne gewartet: 1,59 m volle italienische Stimmpower und eine kraftvolle Band mit toller Instrumentalisierung. Mariëlla Tirotto & the Blues Federation sind eine echte Entdeckung.

Ihr Debüt-Album Somewhere Down The Road erschien im November 2008. Höchste Zeit, dass diese Band auch im Süden bekannt wird… (citaat organisatie Rother Bluestage)

Fazit: Ein Hochgenuß der Bluesmusik, die Band sollte man sich öfters anhören.

www.jukejointbluesradio.de (Forum, Konzertberichte; eingetragen von Saal Birgit am 17.01.2010)

De agenda’s/podia worden gedeeld met internationale namen uit de blueswereld.

Highlight is toe nu toe de plaatsing in de line-up van de Rother Bluestage, een 9-daags festival waar in de loop der jaren bands als Ten Years After, Mothers Finest, Popa Chubby, Joe Bonamassa, Gary Moore en nog vele anderen gespeeld hebben.

Dit jaar met behalve Mariëlla Tirotto & the Blues Federation o.a. Joan Armatrading, Mick Taylor, Snowy White Blues Project, Ana Popovic, Eric Bibb, Blues Caravan 2010, Big Daddy Wilson Trio, The Brew en Julian Sas.

In Zwitserland zijn ook de eerste contacten gelegd en verder staan in ieder geval Frankrijk, Polen, Hongarije en Italië op het programma voor 2010 en/of 2011, vooral afhankelijk van de praktische planning.

Kortom, de band gaat internationaal.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat er niet meer in Nederland gespeeld wordt.

Op tweede paasdag, 5 april, wordt het Springblues Festival in Estrado afgesloten, op 24 april een concert in Mini Cultureel Centrum Nooitgedacht in Tripscompagnie en op 5 juni is Mariëlla Tirotto & the Blues Federation te beluisteren op het hoofdpodium van Zoetermeer Blues.

Binnen de 3 jaar tijd dat de band bestaat zijn er voortdurend bluesfans, recensenten, programmeurs, café-eigenaren, blueswebsite – eigenaren, bluesforummers en collega-bands in Nederland geweest die de band een warm hart hebben toegedragen en steeds geloofd hebben in de kwaliteiten en mogelijkheden van deze band. Zonder deze fans van het 1e uur zou de band niet staan waar ze nu staat.

Website: www.tirottoblues.eu


Ook op Blues Magazine ...