Live in concert- Mariëlla Tirotto & the Blues Federation - cover

Album Release: Live in concert – Mariëlla Tirotto & the Blues Federation


Officiële release datum: 20 februari 2015

Mariella Tirotto and the Blues Federation hebben een geweldig live-album geproduceerd waarmee niet alleen hun eigen talenten tentoongesteld worden, maar alle facetten van de Blues muziek, er zijn scheuten van traditionele shuffles, pulserende Blues rock, flarden van funk en mooie ballades. Live in Concert vat totaal de essentie en feel van deze excellente band. Bij Mariella Tirotto and the Blues Federation vloeit de Blues door haar collectieve aderen! (Nigel Foster, UK)

Na de twee studio albums “Somewhere down the road” (2008) en “Dare to stand out” (2011) heeft Mariëlla Tirotto & the Blues Federation – op verzoek van haar fans – een live-CD opgenomen in de E-Sound Studio’s in Weesp. In een intieme sfeer, met laaiend enthousiast publiek, werden 11 nummers opgenomen: gloednieuw werk, eigen werk van vorige CD’s in een nieuw jasje en een paar bewerkingen van nummers van derden.

Onlangs heeft er een wisseling in de bezetting plaatsgevonden: sinds begin November is Loek van der Knaap de nieuwe gitarist. Omdat hij een andere verplichting had, die al veel eerder was aangegaan, kon hij niet deelnemen aan de CD-opnames.Gelukkig sprong Micha Sprenger in de bres en speelt hij als gast op het album. Een andere geweldige gastspeler is percussionist Onny Tuhumena, de kers op de taart! 

Radio DJ’s wereldwijd wachten vol ongeduld op de CD, dus airplay is verzekerd.
Voor 2015 zijn concerten gepland, te beginnen met de Album Release Party op vrijdag 20 februari in het Calypso theater in Wijk bij Duurstede, onder de vlag van Blues in Wijk.

Live in concert- Mariëlla Tirotto & the Blues Federation - tracks

ALBUM RELEASE PARTY: LIVE IN CONCERT – MARIËLLA TIROTTO & THE BLUES FEDERATION

vrijdag 20 februari 2015 – Calypso Theater in Wijk bij Duurstede

Op 16 november 2014 heeft Mariëlla Tirotto & the Blues Federation, na twee studio albums, op verzoek van haar fans een live CD opgenomen in de E-Sound Studio’s in Weesp.Op vrijdag 20 februari 2015 zal de Album Release Party plaatsvinden in het sfeervolle Calypso Theater in Wijk bij Duurstede, dit in samenwerking met de Stichting Blues in Wijk.

Alle info is hier te vinden: http://www.bluesinwijk.nl/35-overzicht/2015/162-20-februari-2015-cd-release

Ook de tickets worden via Blues in Wijk verkocht.Behalve de bandleden (Mariëlla Tirotto – zang, Heins Greten – piano, Hammond, Rhodes, Loek van der Knaap – gitaar, Arno Hagemans – basgitaar en contrabas, John Kakiay – drums) zullen ook een paar gastmuzikanten meespelen: gitarist Micha Sprenger en percussionist Onny Tuhumena. Uiteraard worden de nummers van de nieuwe CD gespeeld en daarnaast ook ouder werk, deels in een nieuw jasje.Voor degenen die niet aanwezig kunnen zijn is er de mogelijkheid het concert te volgen via livestream. De link zal t.z.t. bekend gemaakt worden. 
Tevens worden er opnames gemaakt voor een live DVD.

Het bovenstaande zal verzorgd worden door videogroep Sticky Hill / Blues Moose en Wim Slebus.

Website Mariëlla Tirotto & the Blues Federation :     www.tirottoblues.eu


Ook op Blues Magazine ...