Artiest: Marc Ford
Titel: Neptune Blues
Formaat: CD
Label: Provogue Records
Release datum: oktober 2008

Marc Ford - Neptune Blues (CD)

De naam Marc Ford doet een belletje rinkelen bij U hoop ik als de voormalige gitarist van The Black Crowes een aantal jaren geleden,. Toen al hoorde je veel bluesy ondertonen in hun nummers, maar de samenwerking tussen een aantal leden was alles behalve gemakkelijk, en werd deze man dus vervangen. Nu is hij terug, nadat hij het een en ander aan ervaring heeft opgedaan bij andere bands ald Widespread Panic e.d, om vervolgens nu zijn eigen ding te gaan doen.

Het album is een regelrechte beleving vind ik, en gaat werkelijk alle kanten op, af en toe een beetje psychidelisch en underground-achtig, maar ook zeer zwaar aangezette blues-rifs en een scheur van een stemgeluid. From hell. Het album klint vet en strak, en de gitaar-rifs van Marc zijn ronduit spannend en doordrenkt met ellende. Veel wah-wah geluiden hier, maar ook mooie gevoelige rifs.

Pareltjes zijn naar mijn idee “freedom Fighter”, “Don’t get me killed”, waarvan het eerste nummer lickjes ala Fleetwood Mac in herinnering brengt en het tweede nummer gewoon een dreigend hoogstandje is met veel expressie er in verwerkt en het gevoel boekdelen spreekt.

Een album, wat helemaal de moeite waard is, en waar af en toe andere grootheden in te horen zijn qua invloeden als ook Eric Clapton, en dat is natuurlijk alleen al een reden om je eens te onderwerpen aan deze schijf, en ik kan je melden dat je misschien wel aangenaamd verrast kan worden …
(frank van engelen)

Tracks:
01. Main Drain
02. Locked Down Tight
03. Freedom Fighter
04. Go Too Soon
05. Don’t Get Me Killed
06. Last Time Around
07. Spaceman
08. Pay For My Mistakes
09. Shame On Me
10. Mothers Day
11. Smilin
12. Keep Holdin On

MySpace site Marc Ford & The Neptune Blues Club : www.myspace.com/marcfordandtheneptunebluesclub


Ook op Blues Magazine ...