malaya-blue-bourbon-street-2014

Malaya Blue – Bourbon Street
Format: CD. Label:  Mad Ears Productions. Release: Maart 2014

Tekst: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl)

Meteen bij het eerste nummer Bourbon Street hoor je al de jazzy en bluesy sound die de gehele CD zal kenmerken. Ook de zuivere, intense en soulvolle stem van Malaya valt op. Daarna volgt Forgivenes,  een geweldig bluesnummer, meeslepend gezongen door Malaya en met groots bluesgitaarwerk van Mick Simpson, met wie zij al eerder samenwerkte. Malaya heeft haar sporen in de muziek als sessiezangeres ruimschoots verdiend. Denk alleen maar aan Lady Sings The Blues op de CD One Horse Town van Andy Littlewood’s Mockingbird Hill. Ook een fantastische CD overigens. Dit nummer staat in een iets meer minimalistische en ingetogen versie op deze CD. De nummers op de CD Bourbon Street zijn door Malaya en Andy Littlewood geschreven. De laatste tekent ook voor de zorgvuldige productie van deze CD.

Malaya zegt dat er iets van haarzelf in elk nummer zit. Het zijn in wezen verhaaltjes over haarzelf. Bitter Moon doet aan de R&B van de jaren zestig denken. Niet die saaie, vlakke R&B die tegenwoordig veelal gemaakt wordt, maar R&B zoals het hoort. Lost Girl is een lekker vlot nummer, wat zomaar een zomerhit zou kunnen worden als het op single uitgebracht zou worden. Als je goed luistert hoor je ook mooi slidegitaar werk op de achtergrond.

Ivory Tower is ook zo’n goed nummer met weer een pakkende tekst met mooie zinnen zoals “Sooner or later you will be in rough with me”. De gevarieerde en beslist niet saaie CD gaat verder met Bluesville UK, dat een beetje retro aandoet, maar tegelijkertijd van deze tijd is. Prachtige nummers volgen nog zoals het overtuigend gezongen Guilty,  dat gaat over het vertrouwen hebben in jezelf. En vertrouwen dat straalt Malaya op elk nummer van deze verassende CD uit.

Kortom: Een authentieke, bluesy en jazzy CD gemaakt door een zangeres die niet onderdoet voor zangeressen als Katie Malua en ondersteund wordt door  uitstekende muzikanten. Fraaie teksten en met veel gevoel geproduceerd door Andy Littlewood. Absoluut een aanrader!

1. Bourbon Street
2. Forgiveness
3. Bitter Moon
4. Lost Girl
5. Lady Sings The Blues
6. Ivory Tower
7. Bluesville UK
8. Dawn
9. Guilty
10. I’ve Cried A Little
11. Cold Hearted Man
12. How Did You Do This
13. Cold Light Of Day
14. Promised Land

Meer info over Malaya Blue op: www.madearsproductions.com/#/malaya-blue-bourbon-street/4582495230

Noot :
Op 29 April a.s. besteedt Jan Marius in zijn radioprogramma Purple Haze op RTV Katwijk aandacht aan deze CD en is er ook een interview met Malaya te horen. (Wijzigingen voorbehouden.)
Het programma is ook via internet te beluisteren:  http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/