luther dickinson
Photo by Tom Bejgrowicz.

Met het muzikale talent van Luther Dickinson maakten we al kennis bij blues- en rock ’n rollband The North Mississipi Allstars. Solo bracht hij onlangs zijn derde album uit, ‘Blues & Ballads‘; pure countryblues.

Muziek is er bij de – uit Mississippi afkomstige – Luther met de paplepel ingegoten; we hebben hier namelijk te maken met de zoon van de wereldberoemde producer en muzikant Jim Dickinson, die onder anderen werkte met Aretha Franklin, The Rollin Stones en Bob Dylan, to name a few. De afgelopen jaren heeft Luther in talloze bands en zijprojecten gespeeld, waarvan de band The North Mississippi Allstars de meeste belletjes zal doen rinkelen.

Het Amerikaanse zuiden
Met zijn solo-project keert de zanger en gitarist terug naar zijn roots met een avontuurlijke benadering van de blues. Laat je meevoeren naar de begindagen het genre en al het andere moois uit het Amerikaanse zuiden…In zijn veelzijdige oeuvre worden alle instrumenten uit de kast getrokken: van een honkey tonk piano naar een machtige B3 hammond en van een dromerig tokkelende banjo tot een effectieve slide-gitaar. Liefhebbers van grootmeester J.J. Cale mogen dit optreden ook zeker niet missen!

“Luther Dickinson heeft met Blues & Ballads een prachtig album gemaakt. Wat mij betreft mag Vol. III en IV van A Folksinger’s Songbook snel volgen.” – Lees hier de gehele recensie op Blues Magazine.

In september komt Luther naar Europa waarbij hij gelukkig ook Nederland weer aandoet. Hieronder de speeldata.

[tribe_events_list tags=”Luther Dickinson” limit=”10″]

https://youtu.be/jY–Zz5MTtw


Ook op Blues Magazine ...