Sonny Hunt, Rory de Kievit & Leif de Leeuw (promo)

Al voor het vijfde jaar op rij komt Sonny Hunt naar Nederland om, samen met zijn muziekvrienden, shows te geven waar menig blues hart sneller van gaat kloppen. De band is door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardige groep zeer getalenteerde muzikanten met de bluesrock hoog in het vaandel.
2011 was zeer succesvol met de “Hitting The Noot” clubtour in januari/februari waarbij de release plaatsvond van de gelijknamige live CD. In mei /juni volgde een 2e tour met geweldige optredens op enkele grote festivals, waaronder Highlands en het Grolsch Int. Jazz festival te Enschede.
Alle reden voor gitarist Sonny Hunt om weer naar Nederland af te reizen in dit nieuwe jaar. De eerste optredens staan geboekt in maart. Gelukkig is bassist en zanger van de Dirty White Boys, Dick Stam, weer hersteld van zijn hartaanval tijdens de vorige tour en uiteraard zijn Rory de Kievit en Leif de Leeuw ook weer van de partij. Drummer Han Nijenhuis heeft helaas te kennen gegeven voorlopig niet meer te willen optreden. Wie de nieuwe drummer wordt, zal zo snel mogelijk bekend gemaakt worden.
Ook het repertoire zal veranderingen ondergaan. Uiteraard worden “good oldies” van de live CD gespeeld maar ook nieuwe nummers zullen ten gehore worden gebracht.
De band zal iedereen weer verrassen met een geweldige show en met 3 zeer getalenteerde gitaristen op het podium zullen de kippenvelmomenten elkaar in rap tempo opvolgen.

Sonny Hunt is een Multi-instrumentalist maar vooral gitarist uit Amerika.
In Nederland dankt Sonny zijn naamsbekendheid voornamelijk aan zijn werk bij de Tony Spinner Band. Samen met Spinner (bekend van de wereldformatie TOTO) heeft Hunt vanaf 2004 op diverse
Nederlandse podia gestaan. Hij speelt o.a. met Jan Akkerman en hij was zeer onder de indruk van het gitaarspel van Hunt.
Het is vriend en zanger/basgitarist Dick Stam van The Dirty White Boys die hem in het voorjaar van 2007 uitnodigt voor een korte tour door Nederland. De optredens worden met groot enthousiasme ontvangen en vanaf dat moment waagt hij een aantal keer per jaar de oversteek om hier shows te geven. In 2008 wordt de samenwerking uitgebreid met gitarist Rory de Kievit. Dit levert een mooie mix op van verschillende stijlen. Hunt is een blues-rock gitarist met country invloeden en Rory is meer jazz-rock en fusion georiënteerd.
In 2010 wordt de band nogmaals uitgebreid met Leif de Leeuw. Leif is een echte blues gitarist met als voorbeelden Joe Bonamassa en Eric Johnson. Het klikte geweldig tussen de muzikanten en een mooi concept was geboren. Door de 3 verschillende stijlen van spelen zitten Hunt, Rory en Leif elkaar nooit in de weg en blijft het spel boeien.

Sonny Hunt, Rory de Kievit & Leif de Leeuw (promo)

De Kick-off van deze tour is in Artishock te Soest op 31 maart a.s., gevolgd door optredens in:
Hof van Alkmaar te Alkmaar op 1 april 2012
DJS te Dordrecht op 6 april
Wallies te Harmelen op 7 april
Plein 79 te Den Bosch op 8 april
Estrado te Harderwijk op 9 april (Springblues festival ,2e paasdag). Temidden van andere blues bands zoals Los Angela Bluesband, Nuts en Rob Orlemans zal dit een mooie afsluiting worden van deze lustrum tour van Sonny Hunt.

Informatie websites:
www.thedirtywhiteboys.com / www.rorymi.com / www.leifdeleeuw.com
http://www.facebook.com/#!/pages/Sonny-Hunt-and-The-Dirty-White-Boys/224898364237577

Lees ook :