Sonny Hunt and The Dirty White Boys

Al voor het vijfde jaar op rij komt Sonny Hunt naar Nederland om, samen met zijn muziekvrienden, shows te geven waar menig blues hart sneller van gaat kloppen.  De band is door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardige groep zeer getalenteerde muzikanten met de bluesrock hoog in het vaandel. 2011 was zeer succesvol met de “Hitting The Noot” clubtour in januari/februari  waarbij de release plaatsvond van de gelijknamige live CD. In mei /juni  volgde een 2e tour met geweldige optredens op enkele grote festivals, waaronder Highlands en het  Grolsch Int.  Jazz festival te Enschede. Alle reden voor gitarist Sonny Hunt om weer naar Nederland af te reizen in dit nieuwe jaar. De eerste optredens  staan geboekt  in maart. Gelukkig is bassist en zanger van de Dirty White Boys, Dick Stam, weer hersteld van zijn hartaanval tijdens de vorige tour en uiteraard zijn Rory de Kievit en Leif de Leeuw ook weer van de partij. Drummer Han Nijenhuis is helaas deze tour niet beschikbaar en wordt vervangen door Nick Loman. Nick is afgestuurd aan het Rotterdams conservatorium en drumt, als sessie muzikant, met bekende Nederlandse artiesten zoals Alain Clark, Xander de Buisonjé en Candy Dulfer. Ook het repertoire zal  veranderingen ondergaan. Uiteraard worden “good oldies” van de live CD gespeeld  maar ook nieuwe nummers zullen ten gehore worden gebracht. De band zal iedereen  weer  verrassen met een geweldige show en met 3 zeer getalenteerde gitaristen op het podium zullen de kippenvelmomenten elkaar in rap tempo opvolgen. 

Sonny Hunt and The Dirty White Boys

Sonny Hunt is een Multi-instrumentalist maar vooral gitarist uit Amerika. In Nederland dankt Sonny zijn naamsbekendheid voornamelijk aan zijn werk bij de Tony Spinner Band. Samen met Spinner (bekend van de wereldformatie TOTO) heeft Hunt vanaf 2004 op diverse Nederlandse podia gestaan.  Hij speelt o.a.  met Jan Akkerman en hij was zeer onder de indruk van het gitaarspel van Hunt.  Het is vriend en zanger/basgitarist Dick Stam van The Dirty White Boys die hem in het voorjaar van 2007 uitnodigt voor een korte tour door Nederland. De optredens worden met groot enthousiasme ontvangen en vanaf dat moment waagt hij een aantal keer per jaar de oversteek om hier  shows te geven. In 2008 wordt de samenwerking uitgebreid met gitarist Rory de Kievit. Dit levert een mooie mix op van verschillende stijlen. Hunt is een blues-rock gitarist met country invloeden en Rory is meer jazz-rock en fusion georiënteerd. In 2010 wordt de band nogmaals uitgebreid met  Leif de Leeuw. Leif is een echte blues gitarist met als voorbeelden Joe Bonamassa en Eric Johnson. Het klikte geweldig tussen de muzikanten en een mooi concept was geboren. Door de 3 verschillende stijlen van spelen zitten Hunt, Rory en Leif elkaar nooit in de weg en blijft het spel boeien. Onlangs is Hunt benadert door een schrijver uit New York die een boek gaat schrijven over blues rock gitaristen.  Het ziet er dus naar uit dat Hunt op schrift vereeuwigd gaat worden. Dit levert mooie promotie op  en is zeker iets om trots op te zijn!

Agenda maart/april 2012:

30/03 – Café Jansen en Janssen te Enschede / www.jansenenjanssen.com – aanvang: 22.00uur

31/03 – Artishock te Soest / www.artishock-soest.nl – aanvang: 22.00 uur

01/04 – Grand-Café De Heeren te Heerhugowaard / www.grandcafedeheeren.nl – aanvang: 16.00 uur

06/04 – Muziekpodium DJS te Dordrecht / www.jazzpodiumdjs.nl – aanvang: 22.00 uur

07/04 – Café Wallies te Harmelen / www.cafewallies.nl – aanvang: 22.00 uur

08/04 – Café Plein79 te Den Bosch / www.p79.nl – aanvang: 16.00 uur

09/04 – Estrado te Harderwijk (Spring Blues Festival) / www.estrado.nl – aanvang festival: 16.00 uur

Voor wie alvast een voorproefje wil, kan de website bezoeken waar ook de live CD “Hitting The Noot” te bestellen of te downloaden is.

www.thedirtywhiteboys.com

Informatie websites: www.thedirtywhiteboys.com / www.rorymi.com / www.leifdeleeuw.com
http://www.facebook.com/#!/pages/Sonny-Hunt-and-The-Dirty-White-Boys/224898364237577

Lees ook :