Louisiana Red & Little Victor’s Juke Joint – “Back To The Black Bayou”
Label: Ruf Records
Formaat: CD
Datum release: 2009

Louisiana Red - Back To The Black Bayou

Muziek van de oude stempel. Is daar iets mee? Nee,echt niet ,de cd van Louisia Red is het beluisteren waard. De fans hebben vier jaar moeten wachten, maar deze in Noorwegen opgenomen cd klinkt lekker. Niet alleen door de verdienstelijke zang en gitaarspel van Louisina Red. De effect-machines van de muzikanten zijn ingesteld op een licht distortion en dat geeft deze cd een heerlijk rauw randje; het handelsmerk van Lousiana Red.

Kim Wilson, Bob Corritore en The Hawk namen de cd op in Noorwegen onder productie van Little Victor. Vooral de bluesharp van Kim Wilson bepaalt het sfeertje op deze cd, die voor negentig procent gevuld is met nieuw materiaal.

Om geloofwaardig in de bluesscene over te komen moet je blues in je hebben en dat is zeker het geval bij Red,die een nogal beroerde jeugd heeft gehad. Zijn moeder stierf tengevolge van een longonsteking een week na zijn geboorte en zijn vader werd door de Ku Klux-Klan vermoord toen hij vijf was. Zijn eerste echtgenote stierf vroeg aan een ongeneeslijke ziekte.

Iverson Mitter is zijn echte naam begon in 1949 op te nemen bij Chess. Wie bij Chess zat had wat in z’n mars. Bij Louisiana Red is dat zeker het geval.Een songtekst,een stukje slide of een lick harmonica,het is allemaal kwalitatieve blues. Zo ook op deze cd.

In de loop van 2009-2010 is Red te bewonderen in Duitsland , het land waar hij ooit gedurende twintig jaar heeft gewoond.

Als u tijd en vervoer heeft zou ik er maar eens ga kijken. Heeft u dat niet ,dan kan het geen kwaad deze cd aan te schaffen. Dit is een cd voor uw cdmachine,niet één voor in de kast ,onder een laag stof. Vijf sterren.
(Wim Velderman)

Tracks:
01. I’m Louisiana Red
02. Alabama Train
03. Crime In Motion
04. Ride On Red, Ride On
05. Sweet Leg Girl
06. Black Bayou, The
07. Too Poor To Die
08. Don’t Miss That Train
09. You Done Quit Me
10. I Came From Louisiana
11. Roamin’ Stranger
12. At The Zanzibar

Website Louisiana Red : www.louisiana-red.com


Ook op Blues Magazine ...