Livin’ Blues Xperience – “This is the Time”
Formaat: CD | Datum release: 2008

Livin Blues Xperience This is the Time

Wang Dang Doodle, L.B.Boogie, Black Lisa ; zomaar wat titels die me te binnen schoten toen we het tijdens een feestje kregen over Livin blues. Het gesprek ging vlot verder : bestaan ze nog, bezettingen en afsplitsingen?

Thuis gekomen maar eens wat google-len. Ja op vrijdag 2 oktober aanstaande treden ze op in het Rock en popmuseum in Gronau. Vanaf 20.00 uur. Mooie cd-hoes, die wil ik wel eens beluisteren. Van het management ontving ik de cd en we spraken af om voorafgaand aan het concert een interview te doen met frontman Nicko Christiansen.

This is the Time heet de cd , waarop Nicko Christiansen (zang,percussie,sax en guitaar), Loek van der Knaap (gitaar), Kees van Krugten(drums), Jeroen van Niele (bas) en Francois Spannenburg (harmonica) laten horen hoe vandaag de dag de vlag ervoor staat. Daarmee is meteen de vraag beantwoord in hoeverre de bezetting nog origineel is. Niet dus,maar het geeft niet we hebben te maken met een nieuwe band en bandnaam ,die op z’n merites beoordeeld moet worden.

Dat was wel een leuk klusje. In 1974 stonden we ooit samen op het podium van hetzelfde openlucht popfestival en de sound van toen kwam in mijn geheugen weer naar boven. Mooie lyrics,scherp gespeeld en gezongen,genoeg afwisseling en bepaald niet ouderwets.

Deze cd kan goed mee in diverse radioshows op het bluesvlak. Allereerst vanwege de stem van Nicko, niets veranderd hooguit wat doorleefder, de harmonica en de sax:prima.

Ook de rest van de band voelt de eigen composities goed aan. Dynamiek en power en dan weer rust in de tent. Men heeft gezocht naar goede gasten voor de backin-vocals en organ.

Mooie hoes met een statement.

It was a dream -opent sterk

Een walkin-bass in Jimmy

God and the devil ;primaup tempo, lees ook het statement aan de binnenkant van de hoes

Evil – over de waan van de dag

The best i can do- heerlijk gitaarspel in een slow blues.

13 tracks in totaal en This is the Time staat midden in het hedendaagse . Kunt u de cd niet vinden in de speciaalzaak,hij is ook via de website te bestellen.
Wedden dat u snel na het beluisteren een concert van Livin Blues Xperience in uw agenda opneemt.
Wie weet zien we elkaar op 2 oktober in Gronau …
Wim Velderman – draait de blues (en meer) in TexTownhotel op www.tvenschedefm.nl op dinsdag van 19 tot 21 uur (livestream) en op woensdag van 20 tot 22 uur in Hofstreekhotel op www.hofstreek.nl.(livestream)

Tracks:
01. It Was A Dream
02. Jimmy
03. Let It Happen
04. God And The Devil
05. Evil
06. The Best Thing I Can Do
07. Something Is Missing
08. Too Many Chiefs
09. Stealin’
10. This Is The Time
11. No Use Cryin’
12. Fantasy
13. Bla Bla Blues

Website Livin’ Blues Xperience : www.livinbluesxperience.nl | www.myspace.com/livinbluesxperience


Ook op Blues Magazine ...